fredag 22 augusti 2014

KROPP OCH SJÄL

Känns som sommaren håller på att gå över i höst, en i mitt tycke lugn och fin årstid, en  årstid som ger plats för bokläsning, långa skogspromenader, tid för att besöka nära och kära, tid för eftertanke och tid för att vårda min närmsta relation, mannen i mitt liv. För oss, min man och mig, har vi fullt upp från tidig vår till tidig höst, med verksamheten kring Sinnenas gård och den övriga gården. Vi har oftast volontärer (wwoofare) som bor hos oss och självklart umgås vi mycket.

Hösten blir vår tid , då vi hinner prata till punkt, hinner vara nära och bara vara. Njuta och vårda vår relation.

Samtidigt som det är viktigt att vårda sina relationer är det minst lika viktigt att vårda sin hälsa.

Sätten är många, du väljer. Allt från att äta "renare" mat, välja bort så kallad skräpmat, tillsatser, färgämnen, aromer, köpa mer ekologiska produkter. Lägga sig i tid och se till att få den sömn som kroppen behöver. Röra på sig mer, alltifrån att träna på gym till att gå längre promenader.

Hösten kan ibland bli lite som nyår, några nya löften som man vill följa, några enkla livsstils förändringar som är något mer livsbefrämjande. Speciellt om sommaren bjudit på lite mycket av både det ena och det andra.

För min del känns det viktigt att rena kroppen på olika sätt, det kan vara lever,- tarm och njurrening. Kanske kroppen behöver bli mer basisk efter allt köttätande, då är björkaska ett bra alternativ.
Njurarna kan renas genom att dricka gullris te, levern renas med mariatistel och tarmrenande kurer finns det en uppsjö av.

Själen behöver också sitt, att må bra inifrån och ut ökar känslan av välbefinnande.

På Sinnenas gård erbjuder vi; Zonterapi, massage,helande samtal, sorgbearbetning och naturmedicinska/homeopatiska konsultationer, i en lugn och vacker miljö på vår gård.

Du kan också komma hit på kurser och föreläsningar, läs på hemsidan www.sinnenasgard.se.

Imorgon den 23 augusti firar vi att Sinnenas gård blir 5 år, en tid som gått så fort och som varit både intensiv och framförallt oerhört inspirerande. Så många fantastiskt trevliga och utvecklande möten med människor vi har haft tack vare trädgården, människor har hittat hit från hela Skandinavien, så behovet av att bevara kulturväxter måste vara stort.
Att som vi ha en visnings- och undervisningsträdgård som samtidigt är ett kulturarv, känns både viktigt och bra på alla sätt. Att odla växter som alla insekter vill vara i och att odla utan bekämpningsmedel möjliggör för bland annat bin och fjärilar att finna en naturlig hemvist.

Digitalis

Sommarmalva

Mariaklocka

Skalbagge i solros

Besök i solrosen

Kardvädd

Ålandsrot













Känns som om vi snart tackar för oss och denna säsong med trädgården, vi håller öppet några veckor till, varmt välkommen hit, trädgården är fortfarande frodig och vacker. Nå återstår det en tid för mig med frö insamling till nästa års plantor och en viss del till försäljning. 

Ewa-Lis och Kent Messelth

Sinnenas gård






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar