tisdag 20 maj 2014

NJURRENING

Njurarna är viktiga organ i kroppen och är ansvariga för att rensa avfall från kroppen, balansera kroppsvätskor, formulär urin, och hjälpa till i andra viktiga funktioner i kroppen. Njurarna  bearbetar blodet för att sålla ut slaggprodukter och överflödig vävnadsvätska. Detta blir urin, som flyter till urinblåsan genom urinledarna. Om inte detta sker korrekt, kan toxiner bygga upp i kroppen som kan orsaka problem såsom njursten och högt blodtryck. Rensningen din njurar hjälper till att eliminera toxiner, förbättra urinflöde och förbättra njurfunktionen.
Viktigt - personer med njursjukdom eller andra medicinska tillstånd kan behöva speciella dietkrav och bör följa sin läkare eller dietist riktlinjer.

Livsmedel för att rengöra din Njurar

Njuren kan rena sig själva om du konsumerar tillräckligt mängd vätska, som kan komma från livsmedel som frukt och grönsaker samt vatten och andra vätskor.
Vatten - Vatten är det bästa valet, och dricka mycket vatten under hela dagen hjälpa dina njurar fungerar ordentligt. Särskilt viktigt om du tränar mycket eller i ett varmt väder. I dessa fall måste du dricka mer vatten än vanligt för att kompensera för den vätska förloras genom svettning.
Det är viktigt att notera att om du har njursjukdom, kanske du inte behöver så mycket vatten, eftersom skadade njurar inte kan bli av med extra vätska så bra som de borde. Beroende på stadium av njursjukdom och din behandling, kan din läkare be dig att begränsa vätskeförbrukning.
Hälsosam kost
En balanserad kost säkerställer att du får alla de mineraler och vitaminer din kropp behöver. Frukt och grönsaker förbättra din njurfunktion. Om du lider av njursjukdom, kanske du har några näringsmässiga restriktioner som din läkare rekommenderat.Du kan behöva undvika vissa livsmedel om du har njurskador, exempelvis efter låg-kalium-eller låg-fosfor diet.
Några bra mat att äta för friska njurar är:
Vattenmelon - vattenmelon innehåller mycket vatten och har en funktion av diuretikum som kan få människor att producera mer urin, för att ta bort fler avfall från kroppen också. 
Citronsaft - du kan lägga till ditt vatten halv kopp citronsaft en dag, som citronsaft bidrar till att minska njursten. Du kan också använda äppelcidervinäger i stället för en citron: helt enkelt blanda 6 teskedar eller så i ungefär en liter renat vatten och dricka under hela dagen.
Bär-  är mycket rik på antioxidanter och innehåller många sjukdoms kämpar kvaliteter. De hjälper till att spola ut urinsyra från njurarna därmed hålla dem friskare. Tranbär och blåbär är det bästa valet bland alla bär, eftersom de innehåller ett ämne som tvättar bort urea och urinsyra från njurarna. Även röda druvor är mycket bra för njurarna. Om du vill veta mer om den fantastiska läkande egenskaper av tranbär och blåbär, samt andra bär, ta en titt på min e-bok The Healing Berry Guide . Den här e-boken kommer att lära dig hur du kan förändra din hälsa med bär och är ett måste för bär älskare.
Äpplen - äpplen är höga i antioxidanter och fibrer och har anti-inflammatoriska substanser som kan förbättra njurfunktionen.
Pumpafrön - pumpafrön är mycket bra för njurarna eftersom de är underbart rik i ett antal antioxidanter, mineraler och vitaminer. Pumpafrön kan främja frisk njure fungerar genom att minska risken för njursten.

Örter för att rengöra din Njurar

Här är några örter som hjälper till att rena njurarna:
1. Ingefära innehåller antioxidant föreningar som är nyttiga för njurfunktionen. Det har också renande egenskaper och den renar blodet och njurarna av alla gifter. Läs mer om ingefära i min artikel hur man använder ingefära som en medicin för bra hälsa .
2. Gurkmeja - gurkmeja är rikt på antiseptiska egenskaper och används för att behandla många sjukdomar. Den har antiinflammatoriska egenskaper så att det kan bidra till att förebygga och behandla njurinflammation och infektioner njure. Läs mer om den fantastiska hälsofördelar av gurkmeja .
3. Maskros - maskrosblad är särskilt en av naturens bästa diuretika. De stärker njurarna, clearing vätskeretention och främjar urinering, och därmed lugna irritationer i urinvägarna. Färska eller torkade, kan alla delar av anläggningen vara bryggt i en uppfriskande te som har vätskedrivande egenskaper. Om du lider av urinvägsinfektion, läs min artikel hur man ska behandla urinvägsinfektion naturligt .
 4 Brännässla - en ört som används för att dra blod och behandla urinvägsinfektioner. Det har urindrivande effekt och håller vattnet som rinner genom njurarna och urinblåsan, tvätt bakterier borta. Järnhalten är det en också en stor blod byggmästare. Branta färska eller torkar nässlor i varmt vatten i 10-15 minuter för en avgiftande, urindrivande te.
 5 Persilja - detta är en av de bästa livsmedel som hjälper spola njurarna av alla gifter och är också bra för behandling av njursten och urinvägsinfektion. Du kan antingen ta med denna mat i din sallad eller andra rätter eller förbereda persilja te.
6. marshmallow rot - roten av marshmallow växten är också ett diuretikum och är bra för njurarna. Det hjälper att behandla urinvägsproblem såsom urinvägsinfektion, njursten och urinvägsinfektioner. Marshmallow rot anses vara en säker ört även om du rekommenderas att ta det flera timmar efter intag av receptbelagda läkemedel eftersom det kan hämma deras absorption.
7. En - Enbär förbättra njurfunktionen. De används för urinvägsinfektioner och njurar och urinblåsa stenar. Juniper kan också öka behovet av att urinera. Ta inte enbär om du har en njurinflammation. Använd den inte kontinuerligt i mer än 4 veckor, och ta inte enbär under graviditeten.
8. Rölleka- fungerar inte bara som ett diuretikum, stimulera njurarna att utvisa avfall och vatten, men det har den extra fördelen av att innehålla antiseptiska och antiinflammatoriska egenskaper. Medan den diuretiska effekten ökar urinflödet, hjälper antiseptisk åtgärd bekämpa bakterier som kan orsaka
urinvägsinfektioner.
. 9 Rödklöver - ett urindrivande ört som stimulerar avlägsnandet av avfall och vatten från njurarna.
Växtbaserade behandlingar är mycket mångsidig och effektiv. Om du är intresserad av natur-och naturläkemedel, kan du hitta mer användbar information i min e-bok Den naturläkemedel Guide . Denna guide lär dig hur man behandlar vanliga sjukdomar med hjälp av örter.

Fler tips för att rengöra dina njurar

Det finns flera metoder för att ta hand om dina njurar och minska risken för njursjukdom som har bevisats vetenskapligt:
. 1 Rökning, alkohol och koffein - undvika rökning och överdriven konsumtion av alkohol och koffein. Röka och dricka för mycket alkohol gör att njurarna måste arbeta hårdare för att ta bort gifter från blodet.
2. Blodtryck - upprätthålla normalt blodtryck, blodsocker och kolesterolvärden. Högt blodtryck kan öka risken för njurproblem. Läs här hur man kan sänka högt blodtryck naturligt .
3. Salt - Salt är ett mineralämne som består främst av natriumklorid. För mycket natrium kan öka blodtrycket. Detta kan skada njurarna mer och får hjärtat att arbeta hårdare. Så begränsa hur mycket natrium du äter.
 4 Upprätthålla en ordentlig vikt - övervikt ökar ditt blodtryck, vilket är dåligt för njurarna.

Min notering! Gullris te är oerhört njurrenande! samt björkblad Ewa-Lis Hörne Messelth

1 kommentar:

  1. Jag hade problem med urinbehov ofta och någon besserwisser rekommenderade mig gullris (20 droppar i ett litet glass vatten två gånger om dagen. Gullrispreparat visar sig vara stimulerande för urindrivningen, inte stoppande av urinmängd. Efter att ha tagit gullris på detta sätt har jag fått inte bara urindrift oftare, utan dessutom smärta och sveda vid urinering. Det behövs stopp av dessa alternativmedicinrådgivare. Är det någon som kan om alternativmedicin och vill kommentera detta?

    SvaraRadera