torsdag 1 maj 2014

SINNENAS GÅRD HAR ÖPPNAT TRÄDGÅRDEN

Igår var första dagen som vi hade öppet. Flera veckor tidigare än förra året, tack vare de varma veckorna i april.

Under våren kom fröpåsar från världens alla hörn, tid tog den men dom kom i alla fa...
Nu växer det i barnkammaren" udda ovanliga växter, som sparrisärt, mexikansk ringblomma. japansk pepparrot (wasabi), mexikansk solros, bergamott och många fler.

Nu har vi som tidigare kulturväxter (mormorsväxter) till försäljning. Oförädlade gamla sorter som vi själva odlar fram från våra egna fröer.
I år driver vi också upp egna kryddor, de växer sakta och fint i växthuset utan stress och konstgödsel.
Medicinalväxter har vi också ett stort utbud av, både i trädgården och till försäljning.

I år skall vi bygga ut den nya lilla örtagården med pallkragar runt pergolan, i pallkragarna odlas örter och grönsaker till försäljning. Du kan sitta och läsa i våra pärmar, för närvarande är 350 växter dokumenterade med bild, historik och lite tips om huskurer.

Sinnenas gårds idé är just att det skall vara vilsamt att vistas här, du skall få uppleva ljuvliga dofter, vackra färger och lyssna till insekternas framfart i växterna. Fjärilar, småfåglar och humlor älskar att vara här, just på grund av att trädgården bygger på ekologisk grund och att växterna aldrig blivit förädlade.

Nu håller vi öppet dagligen, utom måndagar. Om vi mot förmodan inte finns till hands, kan du handla och lägga pengar i en brevlåda i trädgården.

Vi har en gäststuga med 4 bäddar (+ barnsäng) i anslutning till trädgården som du kan hyra. Hör av dig om du vill veta mera.

Vi har kursverksamhet på gården, bygg upp ditt eget husapotek i medicinalväxter och tillverka ekologiska hudvårdsprodukter, och meditativ naturvandring, läs mer på hemsidan, www.sinnenasgard.se

Varmt välkommen hit till Sinnenas gård.
Vi finns i Närke, mellan Askersund och Motala, i en vacker landsbygdsmiljö i lilla Södra kärra, 700 meter från vackra Vättern.

Ewa-Lis och Kent Messelth

Du kan mejla till info@sinnenasgard.se eller ringa mobil 0709-360402 för att komma i kontakt med oss.
 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar