fredag 7 februari 2014

MAT FÖR DINA HORMONER

Vad du äter hjälper  din hormonproduktion, eller orsakar oförutsägbara obalanser.
Den mänskliga kroppen behöver en balans av alla tre makronäringsämnen, kolhydrater, protein och speciellt fett.
Fett är en av de mest avgörande faktorerna för hormonbalansen. I åratal har vi fått höra att fettfri är bra, medan kolesterol och mättat fett är dåligt. Detta är en farlig lögn. Friska fett är den råvara som vi behöver för att producera och upprätthålla god hormonfunktion.Här är varför: hormoner produceras med hjälp av vissa fettsyror och kolesterol,  så om vi saknar dessa näringsämnen, uppstår hormon problem bara för att kroppen inte har de näringsämnen den behöver för att göra dem. Vår kropp behöver vissa fetter för att återuppbygga celler och stabilisera hormoner. Detta är särskilt viktigt för de  kvinnliga reproduktiva systemet.
Hur man äter för hormonbalansen
Att basera måltider av ren protein, hormonbalanserande hälsosamma fetter, antioxidantrika grönsaker och läkande örter hjälper kroppen frodas. Välj ett livsmedel från varje kategori för en enkel, hormonbalansering, hud healing, måltid.
1. Rent protein
·         Fuktiga eller groddade nötter
·         Bönor
·         Källor
·         Quinoa
·         Linser
·         Organisk kyckling, kalkon, nötkött, bison, älg och ägg
·         Vildfångad fisk

2. Hormon balanserande nyttiga fetter
·         Kokosolja (och alla kokosnötsprodukter). Den innehåller laurinsyra, som otroligt är helande för huden och mycket fördelaktigt för hormonproduktion. Den dödar också dåliga bakterier och virus i kroppen, ger en snabb energikälla, är lätt att smälta, och snabbar upp ämnesomsättningen.
·         Avokado. De är rika på nyttiga fetter som hjälper kroppen absorbera och använda näringsämnen De är också fulla av fiber, kalium, magnesium vitamin E, B-vitaminer och folsyra - all nödvändig för att upprätthålla hormonbalansen i kroppen.
·         Råmaterial smör / smörolja. De tillhandahåller en rik källa av fettlösliga vitaminerna A, D, E och K2. Dessa näringsämnen är viktiga byggstenar för hormonproduktion. Smör ger stora mängder av korta och medellånga fettsyror, som stöder immunförsvar, öka ämnesomsättningen och har antimikrobiella egenskaper, mening, de slåss mot skadliga bakterier och virus i kroppen.
·         . Äggula De är rika på många vitaminer och mineraler, inklusive: A, D, E, B2, B6, B9, järn, kalcium, fosfor, kalium och kolin, som alla bidrar till ett friskt reproduktionssystemet, hormonbalans, och frisk hud . Kolin och jod i äggula är också avgörande för att en frisk sköldkörtel.
·          Mjuka nötter och frön, oliver och olivolja, jästa fiskleverolja, hampfrö olja, linfröolja, och råa mejeriprodukter.

3. Antioxidant-rika grönsaker
·         sparris, broccoli, spenat, grönkål, vitkål, gurka, grönkål, koriander, etc.
·         Satsa på färgglada grönsaker: grönt, rött, gult, och orange paprika, rödkål, röd / vit lök, tomater och morötter.
·         Bortse inte från följande stärkelserika grönsaker : sötpotatis, spagettisquash, yucca, rödbetor, kronärtskockor, butternut squash och rovor.

4. Helande kryddor och örter
·         Kanel
·         Gurkmeja
·         Cayenne
·         Kummin
·         Vitlök
·         Ingefära

Om din kropp har de näringsämnen den behöver för att vara i hormonbalansen mår du bra. Du kommer att uppleva en frisk hud, stabilt humör, fertilitet, och en massa. Foto: Shutterstock.com AV  MEGAN KELLY  http://www.mindbodygreen.com/0-11983/48-foods-to-balance-your-hormones-give-you-glowing-skin.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar