lördag 4 januari 2014

Volontärarbetare genom WWOOF , fröer, frösådd, kunskapsutbyte. trädgårdsdrömmar, musikinspelning, läkande samtal mm mm.

Första wwoofaren har hört av sig, en kvinna på 47 år från Österrike , varför inte. Nu börjar det snart bli tid för att se över vilka vi behöver ha som hjälp i trädgården till sommaren. Som kontrast till alla ungdomar som varit här, kan det kännas spännande att ha en vuxen kvinna som volontärarbetare.

Vår profil på sidan, http://www.wwoof.se/se/min-profil/ De som väljer att komma hit till Sinnenas gård gör det därför att dom är intresserade av att lära sig mer om kultur-, krydd- och medicinalväxter.

I nästa vecka kommer också en kvinna hit till gården för att arbetsträna, allt talar för att våren är på väg!?

Våren står för dörren, visst är det så. Skall börja sortera alla, ja alla fröerna från trädgården, det är massor! Kommer att göra en lista och lägga ut på bloggen med fröer till försäljning.

När du är här i Sinnenas gård finns det pärmar som du kan läsa i om alla växters historik, verksamma ämnen och hälsotips.En pärm per del i trädgården. Årets nyhet blir en utbyggnad av örtagården, med odlingsbäddar runt en pergola där du i lugn och ro kan sitta ner och läsa om de olika växternas hälsoegenskaper, både vad gäller medicinalväxter och kryddor.

Så här såg det ut när vi började till sommaren för 5 år sedan att anlägga trädgården!  Så här såg det ut efter ett par månader.
.
 Och efter ytterligare ett tag såg det ut så här 
Varför inte sitta ner i växthuset och njuta av lugnet och väldoften, läs en bok eller bara vara.


För dig som inte vet så är Sinnenas gård uppbyggd på ekologisk grund, vi använder varken bekämpningsmedel eller konstgödsel. Navet i trädgården är rund och indelad i fyra delar som i sin tur är färgindelade, i färger som harmonierar. De flesta växter är så kallade fjärils- och humleväxter. Så de ljud du hör här när du sätter dig ner och lyssnar kommer oftast från alla vanliga och ovanliga insekter som älskar att vistas här. Det är deras naturliga hemvist. 


Du kan boka tid för rundvandring, föreläsning och fika. Vi har försäljning av fröer, plantor och grönsaker under säsong och trädgård konst.

Från i år är trädgården stängd på måndagar, entré 40 kr.

Vill du vistas här en natt eller en längre tid, har vi en gäststuga i anslutning till trädgården, med plats för fyra vuxna och ett par barn. Den är fullt utrustad med allt utom TV och mikro. Tanken är att det skall vara vilsamt att vara här, nära naturen, Sinnenas gård och sjön Vättern.


Vi hjälper dig med frågor som gäller hur du skall  anlägga en örtagård, eller hur du  bygger upp en trädgård med gamla kulturväxter, växter som fjärilar, humlor och bin älskar. Du kan också boka tid för en naturmedicinsk konsultation, homeopati eller läkande samtal/sorgbearbetning.

PS. Jag lever min dröm, det var en lång resa, men jag släppte aldrig tron på att förverkliga den. Har varit verksam i Göteborg under större delen av mitt vuxna liv, där jag haft en naturmedicinsk mottagning i centrala Göteborg.
Idag bor jag med mannen i mitt liv tillsammans med två hundar på Kärragården, en gård i södra Närke nära Vättern,
där Sinnenas gård och Rainbow Music Studio finns, kontakta min man Kent Messelth på 0708-144669 om du vill veta mer om studion som är både digital och analog, där du kan göra din egen musikinspelning. http://karragarden@gmail.com

Vi tar emot grupper i föreläsningar och kurser i allt från tankerns kraft, kost- och näring, Tillverka dina egna ekologiska hudvårdsprodukter, Familjekonstellation, Husapotek i medicinalväxter och Naturvandring.
Du kan också komma hit i korttidsterapi, bo här i ett antal dagar och få terapitid och massage/zonterapi under tiden. ring om mer information. 
Läs mer på hemsidan: http://sinnenasgard.se


Ring eller skicka mejl med dina frågor till http://info@sinnenasgard.se eller 
Tel: 0141 92229 eller 0709 360402
Ewa-Lis Hörne Messelth


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar