torsdag 2 januari 2014

BESTÄLLA FRÖER

Nu är vi redan inne på året 2014 och det är fortfarande milt och grönt ute. Det får mig att börja tänka på att beställa fröer. Kanske i tidigaste laget, men varför inte?
Det finns tre fröfirmor som vi brukar handla av, det är http://runabergsfroer.seoch http://lindbloms.se och http://www.impecta.se
Sen har vi också förmånen att samarbeta med Nordisk Genbank som tillhandahåller oss en del "gamla" fröer till både kulturväxter och gamla sorters grönsaker.
Alla tre frö firmorna har ett brett sortiment av både ekologiska fröer och kulturväxter.

I år firar Sinnenas gård 5-års jubileum, förvånad över att tiden gått så fort, det har varit intensiva och roliga år. Vi försöker göra något nytt varje år, i år skall vi bygga ut örtagården, odla med kryddor till försäljning och ha viss försäljning av trädgårds attiraljer. Vackra prydnadsföremål för trädgården och lite andra funktionella trädgårdsartiklar.

Caféverksamheten kommer också att ha större utbud, smörgåsar (glutenfritt), sallader och glutenfria bakverk.

Under två säsonger har vi haft volontärungdomar här som levt med oss under olika lång tid. Som mest hade vi ett ungerskt par här i 4,5 månader.
Vi behöver som mest hjälp under våren och försommaren, då alla frön skall sås och omskolas, samt trädgården skall iordningställas efter vintervilan.



Chili frön har vi i massor som också kommer att sås.Vi använder chili i det mesta vi äter och gör även chilisalt.
Ålandsroten innehåller ämnen i roten som är verksamma mot antibiotikaresistenta bakterier! Samt att den är hög och ståtlig och blommar länge.

Steviaplantor kommer vi också att öka försäljningen av.Den är 30-40 gånger sötare än än socker och innehåller inga kalorier. Bra att ha i bakverk och god att söta med. Vi har fortfarande en stor planta inomhus som vi förmodligen kan ta skott av.

Kurser och föreläsningar på gården kan du läsa om på hemsidan, http://www.sinnenasgard.se
Om du är i behov av en naturmedicinsk eller homeopatisk konsultation eller är i behov av läkande samtal, hör av dig antingen via mail info@sinnenasgard.se eller telefon: 0709-360402

Önskar er alla en riktigt god fortsättning på det nya året 2014. Ett nytt är med nya förutsättningar, nya intentioner, drömmar, goda handlingar, nya nu-upplevelser och mycket kärlek och värme.
Ewa-Lis Hörne Messelth













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar