måndag 30 december 2013

GOTT NYTT 2014

Våren började med en massa förberedelser inför sommarens trädgårds säsong, samtidigt som jag tog emot privata kunder och arbetade som jobbcoach för arbetslösa åt Arbetsförmedlingen. Redan i april kom de första ungdomarna hit som wwoofare, volontärarbetare, ett engelskt par som bodde med oss under en längre tid. Efter att dom åkt hem kom ett ungerskt par hit som stannande ända till oktober. Det är både inspirerande och krävande att ha ungdomar med sig i verksamheten, lite som att spela på lotteri, vissa blir vi riktigt goda vänner med och andra passerar liksom förbi. Precis som livet förövrigt.

Sommaren var intensiv, trädgården blomstrade, kunder strömmade till, försäljning av plantor ökade jämfört med året innan, och grupper kom på bokade tider för föreläsning, rundvandring och fika.

Det ligger i sakens natur för mig att reflektera när ett år går mot sitt slut. Att reflektera över hur året har varit, vad kunde varit mer av och vad kunde varit mindre av. En sak är i alla fall säker, kommande sommar får sig en ny form, att arbeta sju dagar i veckan under flera månader kändes absolut inte bra, även om jag älskade jobbet, alla härliga möten med inspirerande människor och ett fantastiskt väder nästan hela sommaren.

Hösten blev fantastisk, vi tog ledigt i tre veckor och åkte till Portugal och kopplade av och njöt av tystnad, lugn, ro, böcker, promenader, god mat, gott vin och inte minst varandras sällskap.
Kom hem utvilade och med nya krafter. Krafter som behövs när man som vi bor på en gammal gård som hela tiden behöver renoveras.

Vintern kom aldrig, några få dagar med snö och slask. Vi har använt tiden till att jobba med huset och leva livet, som för oss innebär att också bara vara. Gå långa promenader med hundarna och leva ett uteliv så mycket det går. Snart är det dags att sortera alla fröer från trädgården och om någon månad skall första frösådderna sättas!!!! Planterade vitlök i oktober i pallkragar som redan börjar komma upp! I år var första året som jag sådde frön av morötter och rödbetor på hösten, spännande att se hur det blir med det.

Ett tips: Eftersom det fortfarande i skrivande stund är frostfritt på marken, kan man nu plocka mossa i skogen och lägga runt och över känsliga växter som skydd när skölden kommer, och det inte finns någon snö som skydd, är många växter extra utsatta.
.
Beträffande Sinnenas gård, så firas vi 5-års jubileum till sommaren. Som nyhet kommer vi att ha försäljning av trädgårdsattiraljer och massor av specialerbjudanden.

Måndagar kommer att hållas stängt och en entré avgift på 40 kr kommer att gälla för nästa sommar.

Vi önskar alla, nära, kära, vänner och kunder ett riktigt gott nytt 2014, ett inspirerande år med massor av livskvalitet.

Glöm inte bort dig själv i alla måsten! Njut av livet här och nu.

GOTT NYTT 2014


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar