lördag 16 november 2013

The Organic Approach: How a boy on 7 medications recovered from ADHD in 2 months

The Organic Approach: How a boy on 7 medications recovered from ADHD in 2 months

Hur en pojke på 7 mediciner återhämtat sig från ADHD i 2 månader. Läs artikeln....http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TWBaMatK9AY

Forskning har visat att giftiga och bristfällig livsstilsmönster är den främsta bidragande faktorn för denna sjukdom. Naturlig livsstilslösningar kan förhindra och vända ADHD. Många forskare anser kroniska ADHD symtom ett tecken på mild till måttlig hjärnskada. När delar av hjärnan är kroniskt inflammerad ger det signaler till  de primitiva områden i hjärnan för att vara på överväxel. Detta hämmar frontallobens funktion som i sin tur svarar för koncentration och emotionell stabilitet.  När detta uppstår leder till till dålig koncentration och känsloutbrott.

ADHD orsakas oftast av en inflammatorisk baserad kost och giftiga livsmedelstillsatser. De har också en stark synergistisk effekt när den kombineras med socker såsom fruktos. 

En ny studie,  Lancet studien konstaterade att livsmedelsfärger tillsammans med konserveringsmedlet natriumbensoat (finns i många läskedrycker, fruktjuicer och salladsdressingar) orsakar att många barn att blir betydligt mer hyperaktiva och temperamentsfulla. Denna studie visade också att livsmedelstillsatser och färgämnen kan göra så mycket skada på barns hjärnor som bly i bensin. 

Matsmältningsproblem kan också dramatiskt påverka hjärnans funktion och utveckling. En gemensam faktor med ADHD är en svag tarmsystem och födoämnesallergier. Ofta uppstår också svampinfektioner som också
påverkar hjärnan med skadliga toxiska ämnen. 

Ge barnen probiotika för att ge god näring till tarmen. 
De vanligaste födoämnesallergenen som bör undvika är alla pastöriserade mejeriprodukter och gluten innehåller spannmål som vete, korn, råg, havre, kamut, & spelt. Sojaprodukter, vissa nötter, ägg och tunga proteiner tolereras oftast inte så bra. Andra allergener inkluderar aubergine, tomater, och potatis. 

En antiinflammatorisk kost och livsstil är avgörande för full återhämtning. Antiinflammatoriska livsmedel bidrar till att förbättra immunförsvaret. Helt undvik konstgjorda livsmedel, socker och allergener mat enligt ovan. Den långa kedjan omega 3-fettsyrorna EPA och DHA är avgörande för hjärnans funktion. 

Sunda rörelsemönster producerar proprioception (rörelse information) vilket är en avgörande förutsättning för en frisk hjärna förbättrar neurologiska mönster. God hållning och spinal funktion är avgörande för friska hjärnans utveckling. Kiropraktiska/osteopatiska behandling hjälper.

Barn, tonåringar, och vuxna med ADHD-symtom blir hjälpta av ett regelbundet träningsprogram som innefattar bålstabilitet och funktionell balansträning. Många hyperaktiva barn mår bra av att hoppa på studsmatta, skidåkning, surfing, snowboard.
Alla dessa dynamiska balans baserade aktiviteter ökar kraftigt kroppsuppfattningen till  hjärnan.

Andra viktiga näringsämnen som är viktiga för hjärnans funktion inkluderar vitamin D, folsyra, pyridoxin (B6), vitamin B12, zink, Q10 och spårämnen. 
Vitamin D nivåerna bör vara mellan 60-100 ng / ml. D-vitamin naturligt med 20-60 minuter av frisk solljus varje dag eller 5,000-50,000 IE emulgerade vitamin D3 dagligen för att få de nivåer där de borde vara. Råkost,  multi-vitamin  folsyra (400 mikrogram), B6 (4 mg), B12 (100 mikrogram), Zink (15 mg), spårämnen, och Q10 (500 mikrogram). dagligen Källor: articles.mercola.com health.com naturalnews.com

Min egen notering: Harald Blomberg, läkare,  han arbetar med rörelseprogram för bokstavs diagnostiserade människor. www.haraldblomberg.com
Ewa-Lis Hörne Messelth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar