lördag 16 november 2013

Natural Cures Not Medicine: Constantly Tired? Here Are 10 Herbs To Increase En...

Natural Cures Not Medicine: Constantly Tired? Here Are 10 Herbs To Increase En...:

Ständigt trött?   Följande örter kan ger dig mer energi.

Adaptogenic örter är växter med egenskaper som har en normaliserande effekt på kroppen, varken vanebildande, överstimulerande eller hämmar kroppens normala funktion, utan snarare utövar en generaliserad stärkande effekt. De ökar din motståndskraft mot fysiska, kemiska och biologiska faktorer. 

1. Rosenrot är effektivt för att förbättra ditt välmående och lindrar depression. Påverkar serotonin och dopaminnivåerna.

2.  Maca (Lepidium meyeni) minska trötthet, öka energi och uthålligheten, samt är  speciellt effektiv adaptagen för vardagslivet. Maca innehåller 55 fytokemikalier som är kända för att ha vitaliserande effekter  på kroppen, förutom att vara otroligt mineral tät och näringsrik.

3. Ashwangandha (withania somnifera) är en av de främsta reparativ örter i ayurvedisk medicin. Det är känt att hjälpa till att stabilisera humöret, och stödjer optimal fysisk och känslomässigt välbefinnande.  Det är också känt för att förbättra minnet, fokus och uthållighet. Man tror att  den minskar effekterna av stress på kroppen.

 4. Schizandra (Schisandra chinensis)Dess bär används i traditionell kinesisk medicin, där det anses vara en av de  50 grundläggande örterna..De används oftast i torkad form, och kokas för att göra ett te. Medicinskt används schizandra som en tonic och reparativ adaptogen med anmärkningsvärda kliniskt dokumenterade lever skyddande effekter. Den stöder immunförsvaret, lindrar ångest, ökar energi, och det kan förbättra mental klarhet. 

5. Ginseng (Cordyceps sinensis) en svamp, är kända för att ha en verkligt fantastisk effekt på uthållighet. Forskning har visat att ginseng är mycket effektiva vid behandling av sjukdomar i andningsorganen, förbättra aerob prestanda, ökad sexlust, stärka immunförsvaret, samt ha antistress egenskaper. Forskare har också funnit att en polysacarid i ginseng har en effekt på blodsockret som är bra för personer med insulinresistens.

6  Panax Ginseng rötter tas oralt som adaptogener, afrodisiaka, närande stimulantia. Förmodligen den mest studerad medicinalväxten i världen och den mest använda. Det är antiinflammatorisk, kan reglera blodsockret och kan även hämma vissa egenskaper som förknippas med cancer. Den ökar välbefinnandet och uthålligheten, är antidepressiv, bra för minnet och lugnar ner samtidigt som den ger energi. 

7. Helig basilikal (Ocimum tenuiflorum) har hittats i många studier för att vara jämförbar med många moderna smärtstillande medel. Det är också känt för att skydda mot strålning och  förgiftning. I den ayurvedisk medicin,  används den för att lindra stress,  huvudvärk, förkylningar, matsmältningsproblem och  inflammationer. Nya studier har också visat att det är också en kraftfull antioxidant och kanske till och med kunna sänka blodsockernivåerna och kolesterol.

8. Astragalus har en historia av att användas som en örtmedicin och används i traditionell kinesisk medicin. Antingen ensam eller i kombination med andra örter. Den, har potentiella fördelar för immunsystemet, hjärta och lever, och som en tilläggsterapi för cancer. Understödjer immunförsvaret  För bästa resultat, används det för flera veckor till flera månader i taget.

9. Han Shou Wu (Fallopia multiflora) är också känd som Polygonum multiflorum. Det används i traditionell kinesisk medicin som en tonic för att bromsa åldrandeprocessen. Det är en reparativ ört, lugnande på nervsystemet, och har även visat sig  befrämja hårväxt!, lindra sömnlöshet, och kan hjälpa till vid inlärning och bra för minnet.

10.Reishsvamp har använts i mer än 2000 år, vilket gör dem kanske den äldsta svamp som används medicinskt. Hjälper mot ångest, lindrar sömnlöshet, bra mot trötthet och sänker blodtrycket.


John Summerly  är nutritionist, herbologist och homeopatisk läkare. Han är en ledare i den naturliga hälsofrågor och samråder idrottare, ledare och de flesta av alla föräldrar till barn på fördelarna med komplementära terapier för hälsa och förebyggande.




Read more at http://www.naturalcuresnotmedicine.com/2013/11/constantly-tired-here-are-10-herbs-to.html#bl9dl5eDfSotvPLU.99Read more at http://www.naturalcuresnotmedicine.com/2013/11/constantly-tired-here-are-10-herbs-to.html#bl9dl5eDfSotvPLU.99Read more at http://www.naturalcuresnotmedicine.com/2013/11/constantly-tired-here-are-10-herbs-to.html#bl9dl5eDfSotvPLU.99Read more at http://www.naturalcuresnotmedicine.com/2013/11/constantly-tired-here-are-10-herbs-to.html#bl9dl5eDfSotvPLU.99

Read more at http://www.naturalcuresnotmedicine.com/2013/11/constantly-tired-here-are-10-herbs-to.html#bl9dl5eDfSotvPLU.99Read more at http://www.naturalcuresnotmedicine.com/2013/11/constantly-tired-here-are-10-herbs-to.html#bl9dl5eDfSotvPLU.99Read more at http://www.naturalcuresnotmedicine.com/2013/11/constantly-tired-here-are-10-herbs-to.html#bl9dl5eDfSotvPLU.99Read more at http://www.naturalcuresnotmedicine.com/2013/11/constantly-tired-here-are-10-herbs-to.html#bl9dl5eDfSotvPLU.99Read more at http://www.naturalcuresnotmedicine.com/2013/11/constantly-tired-here-are-10-herbs-to.html#bl9dl5eDfSotvPLU.99Read more at http://www.naturalcuresnotmedicine.com/2013/11/constantly-tired-here-are-10-herbs-to.html#bl9dl5eDfSotvPLU.99Read more at http://www.naturalcuresnotmedicine.com/2013/11/constantly-tired-here-are-10-herbs-to.html#bl9dl5eDfSotvPLU.99Read more at http://www.naturalcuresnotmedicine.com/2013/11/constantly-tired-here-are-10-herbs-to.html#bl9dl5eDfSotvPLU.99x

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar