söndag 24 november 2013

ARTRIT; LÄKNING FRÅN NATUREN

Artrit är ett vanligt tillstånd som orsakar smärta och inflammation i en led. Den vanligaste formen, osteoartrit (degenerativ ledsjukdom), är ett resultat av trauma till det gemensamma, infektion eller ålder. För att lindra smärtan, använder många människor receptbelagda läkemedel eller smärtstillande som hjälper på kort sikt, men de har sina biverkningar.Här visar på några alternativ.

Glukosamin och Chondroitin

Glukosamin minskar  på symptomen av smärta, svullnad och stelhet i lederna. Det är naturligt syntetiserade i kroppen och förekommer i våra bindväv. När vi blir äldre, förlorar vi den mängd av detta ämne i kroppen, vilket leder till gallring av brosk, och skulle kunna utvecklas till artros. Glukosamin kan inte regenerera brosk, men kan förhindra ytterligare förluster..Inga allvarliga biverkningar.
Chondroitin är en byggsten i bindväven. Dess roll är att stimulera broskceller, och därmed fungerar bra med glukosamin för att förbättra regeneration och återuppbyggnad av vävnad. Rekommenderas att ta chondroitin tillsammans med glukosamin.. Effekten av att ta glukosamin och kondroitin tar ca 8-12 veckor tills du ser resultat. Den rekommenderade dosen är 1500 mg glukosaminsulfat per dag i delade doser, och 800-1,500 mg kondroitinsulfat . Om du är allergisk mot sulfat, använd hydroklorid version.

MSM

MSM (methylsulfonylmethane) är en naturligt förekommande svavelförening som finns i färsk frukt och grönsaker, mjölk, fisk och korn. Tas som ett tillskott mot smärta och inflammation i samband med osteoartrit. Rekommenderad dos är 1000 till 4000 mg dagligen. MSM anväds  vid en rad olika tillstånd, inklusive artrit, det behövs mer forskning för att avgöra dess fördelar och risker.

Omega 3

Omega 3-fettsyror (fiskolja) har antiinflammatoriska egenskaper. Som inflammation följer alltid ledvärk, omega 3 hjälper till att minska obehaget av artrit och lindra smärta. Omega 3 finns i fet fisk, som lax, makrill och sardiner. Fiskolja tillskott är ett bra sätt att få de positiva hälsoeffekter av omega 3. Rekommenderad dos är 2-3 gram per dag. Det finns också en flytande form, i vilken rekommenderade dosen är en matsked per dag, eller till och med mindre än så.

Sheasmör

Ar antiinflammatorisk. En nyligen genomförd studie visade att sheasmör minskar signifikant inflammation och brosk degeneration. Ta enligt anvisningar på etiketten.

Gurkmeja

En av de aktiva ingredienserna i gurkmeja kallas curcumin, och används i traditionell kinesisk medicin och indiska ayurvediska medicinen för att behandla artrit. Det påstås att gurkmeja minskar artrit ledvärk, inflammation och stelhet i samband med artrit. Rekommenderad dos är 250 till 500 mg, tre gånger om dagen. Det rekommenderas att ta gurkmeja i kapselform snarare än som tabletter. Tabletter är uppvärmda, och en stabilisator tillsätts för att hjälpa dem att hålla sin form.Värme minskar potensen av örten, medan kapslar är frystorkade, återstående fräschare.

Min tillägg. Om man tar gurkmeja tillsammans med lite svartpeppar ökar upptaget med många procent. och information om Djävulsklo. Ewa-Lis Hörne Messelth

Djävulsklo
Försök i Europa har visat att djävulsklo har liknande egenskaper som kortison och smärtlindrande medikament som till exempel fenylbutazon. Fördelen med djävulsklo är att biverkningarna är närmast försumbara. Örten kan vara lite stressande på magslemhinnan i ytterlighetsfall. Den kan lindra matsmältningsbesvär men är man osäker eller vet om att det finns risk för sår eller katarrer i mage eller tarmar bör man istället ge boswellia.Djävulsklo kan mycket väl prövas vid alla typer av smärtor i muskler och leder.En liten varning dock för dräktighet eller gravididet. Livmodermuskulaturen påverkas av djävulsklo och man bör därför undvika att ge djävulsklo i välsignat tillstånd. Även boswellia kan påverka livmodernmuskulaturen.


Hemgjorda oljor som kan  lindra artrit och ledvärk

Ett. Klicka här för att lära sig att göra Dandelion olja för artrit och gemensamma smärtlindring
2. Klicka här för att lära sig att göra  Enbär Salva för gemensamma, muskler och artrit smärtlindring
Tre. Klicka här för att lära sig att göra Cayenne Warming Oil för led-, muskel-och artrit smärtlindring
Om du även lider av ryggsmärtor och muskelspänningar, kan du finna den här massageoljeblandning till stor hjälp:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar