onsdag 20 november 2013

Kryddnejlika, en traditionell jul krydda med helande egenskaper

Kryddnejlika, en traditionell jul krydda med helande egenskaper

Kryddnejlika är en bra källa till mangan, selen, magnesium, omega-3 fettsyror, vitamin K, kostfiber och vitamin C. Mangan är ett element som spelar många viktiga roller i kroppen. Det stöd i metabolismen av proteiner och hjälper till att aktivera enzymer som behövs för kroppen att använda vitamin B1 (tiamin) och C-vitamin, och behövs för normal funktion av nervsystemet.
Mangan är också involverad i bildandet av tyroxin hormon i sköldkörteln, och i produktionen av könshormoner.
Mangan fungerar också som en antioxidant för att förhindra cancer och hjärtsjukdomar. selen hjälper huden att läka följande skador från brännskador. Selen har antioxiderande egenskaper regenerera vitamin E och C, samt minska åldrandet av huden.
Den förbättrar immunsystemets reaktion mot bakterie-och virusinfektioner, cancerceller, herpes virus, munsår och bältros.
En av de stora näringsmässiga fördelarna med selen förändrar nivåerna av HDL-och LDL-kolesterol för ett friskt hjärta. kryddnejlika dricks som te, i livsmedel eller appliceras på det drabbade området som en pasta kan hjälpa till med smärtlindring, matsmältningsbesvär, väderspänning och symptomen . samband med förkylningar och influensa, såsom trafikstockningar, huvudvärk, ledvärk, muskelsvaghet och hosta kryddnejlika är bäst köps hel snarare än som pulver.
Traditionen att använda kryddnejlika under vintern i matlagning kan bero på att kryddan har en tillräckligt stark smak för att dölja smaken av dåligt konserverad mat. Genom att äta kryddan på vintern kan det också förhindra  förkylningar, influensa och andra virus som också kommer på vintern.

Artikelns Källor författaren: D Holt har skrivit över 200 artiklar inom alternativ hälsa och är för närvarande involverad i forskning i Storbritannien i de mekanismer som är involverade i att läka på grund av meditation, hypnos och andliga healers och tekniker. Tidigare arbete har inkluderat undersökningar effekter av meditation på missbruk, effekterna av sulfiter på matsmältningssystemet och användningen av tartrazin och andra tillsatser i restaurangbranschen. ny blogg är nu tillgänglig på http://tinyurl.com/sacredmeditation eller följ på twitter @ sacredmeditate

Mitt tillägg. Använd den med försiktighet som eterisk olja i aromalampa som luftrenare tillsammans med någon citrusdoft. Det luktar ljuvligt hemtrevligt...Bra som smärtlindrare vid tankvärk.
Ewa-Lis/Sinnenas gårdLearn more: http://www.naturalnews.com/042882_cloves_healing_herbs_eugenol.html#ixzz2lCjOkk5T

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar