lördag 24 mars 2012

Vitamin D3 and curcumin synergistically clear brain tangles to help prevent Alzheimer's dementia

Vitamin D3 and curcumin synergistically clear brain tangles to help prevent Alzheimer's dementia

 Nytt hopp finns nu av forskare från University of California som publicerat en avhandling om Alzheimers, där de har identifierat specifika intracellulära mekanismer som regleras av vitamin D3 som kan hjälpa kroppen rensa hjärnan av amyloid beta.Tidigare har få studier visat att vitamin D och kryddan curry som innehåller ett verksamt ämne som heter curcumin hjälper till att förhindra Alzheimers. Eftersom vitamin D och curcumin arbetar med immunsystemet, kan vi konstatera att en kombination av de två eller var och en för sig kan vara mer effektiva - beroende på den enskilda patienten. Enligt UCLA team av forskare är det för tidigt att rekommendera eller säga vilken dos rekommenderas. Kostnaden för Alzheimers sjukdom är på över 100 miljarder dollar i USA, så det faktum att kunna använda curcumin som ett tillskott  som förebygger sjukdomen är mycket spännande,  sade Dr Milan Fiala från University of California Los Angeles (UCLA) .Curcumin har använts i tusentals år i Asien som ett livsmedel och som rökelse och har många fördelar för hälsan, bl a att skydda mot cancer till milda psykiska symtom. Det används också för att minska smärta. Många kallar denna asiatiska Aspirin.
Förebyggande åtgärder för cancer, anti inflammatoriska,  stärker hjärt- kärl, förebygger höga kolesterolvärden, Rheumatoid artrit.
Vitamin D3-brist kan orsaka problem som hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, benskörhet, depression och tandköttssjukdomar. Dr.  Donald Miller M. D. , University of Washington i Seattle, konstaterade att den som väljer att inte ta vaccin mot svininfluensa, bör ta 5000ie av D-vitamin varje dag förebyggande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar