lördag 31 mars 2012

Omega-3 fats lower systemic inflammation to slash cancer and heart disease risks

Omega-3 fats lower systemic inflammation to slash cancer and heart disease risks

 Det är ett allmänt accepterat faktum inom den medicinska forskarvärlden att inflammation är en primär orsak till många former av cancer, hjärt- och kärlsjukdomar och andra kroniska sjukdomar att ta livet av miljontals människor långt före sin tid. Dålig kost, stress och livsstils faktorer bidrar alla till att inflammationen på organ metabolismen och ger skador på ömtåliga kärl som försörjer våra hjärtan. Produktionen av inflammatoriska kemiska markörer, såsom cytokiner är under månader och år av exponering som skapar en miljö känd för att uppmuntra spridning av cancerceller och ger hjärt- och kärlsjukdomar. Forskarna säger "detta tyder på att omega-3-fleromättade fetter minskar inflammation genom selektiv hämning av monocyt aktivering snarare än endotelceller aktiveras ... Och stöder tanken på att omega-3-fleromättade fetter kan kompletteras för att förhindra utveckling och progression av åderförkalkning." Omega fetter hade lägre nivåer av oxiderat LDL-kolesterol molekyler och minska partikelstorlek, båda faktorer som lägre kardiovaskulär risk. De fetter även trombocytaggregering eller hopklumpning och lösa partikelfästförmågan egenskaper så att blodet kan flöda fritt genom det vaskulära artärer.
En andra studie utförd i Frankrike visar att Omega-3 fetter minskar bröst och prostata cancer i en kohort av 408 personer med sjukdomen, jämfört med 760 friska-motiv. Forskarna fann ett direkt samband mellan utvecklingen av cancer och Omega-3-tillskott, återigen genom hämning av uttrycket av adhesionsmolekyler för cancerceller spridas. Fet fisk är den naturliga källan för, DHA och EPA Omega-3 fetter. Många människor undviker att fiska på grund av kvicksilverföroreningar och okänd skördemetoder, komplettering med en moleculary destillerade form ett alternativ. Vegetabiliska Omega-3 källor såsom valnötter och lin frön ger inte en bra källa för de bildade en kedja fetter, och medan de är mycket hälsosamma livsmedel, inte ge en tillförlitlig leverans av EPA och DHA. Läs supplementet etiketter för ett varumärke vilket ger totalt 1.200 till 2.400 mg varje dag av kombinerade EPA/DHA Omega-3-fetter för att sänka riskerna i samband med hjärtsjukdomar och cancer.
Ewa-Lis Hörne Messelth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar