måndag 18 juli 2011

Is Your Shampoo Increasing Your Obesity Risk?

Is Your Shampoo Increasing Your Obesity Risk?
En genomgång av 450 studier visade att exponering för vissa hormonstörande kemikalier är förknippad med en ökning av kroppsstorleken hos människor. Särskilt oroande var den kemiska dichlorodiphenyldichloroethylene (DDE), som är en metabolit av DDT, och den form av DDT oftast upptäcks i livsmedel och människor.
Ftalater används som mjukgörare i allt från plastgolv mot tvättmedel, slangar, regnrockar, lim, luftrenare, och leksaker, men de är också i vissa tvålar, schampo , lotion och nagellack.
Några av de andra hormonstörande kemikalier för att hålla utkik efter är:
Bisfenol A (BPA) - en vanlig ingrediens i många plaster, bland annat i återanvändbara vattenflaskor och hartser foder några konservburkar och tandvård tätningsmedel Perfluoroktansyra (PFOA) - som finns i fett-och vattenavvisande beläggningar, samt icke-stick köksredskap Metoxiklor och Vinclozin - en insekticid och fungicid respektive
Nonylfenoletoxylater (NPE) - Känt potenta hormonstörande ämnen, dessa kemikalier som finns i vissa tvättmedel och andra rengöringsmedel, påverkar genuttrycket genom att slå på eller stänga av vissa gener, och störa hur din glandulära systemet fungerar. Bovin tillväxthormoner läggs ofta till kommersiell mejeri Ojäst soja-produkter , som är laddade med hormonliknande ämnen.
Ewa-Lis Hörne Messelth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar