måndag 18 juli 2011

EKOLOGISKT ELLER INTE??

Är ditt schampo Öka din fetma riskzonen?.
Ekologiskt är inte en garanti för säkerhet.
En färsk analys av Center for Environmental Health (CEH) hittade dussintals av produkter från 26 företag som var märkta "ekologisk" men faktiskt innehöll få eller inga ekologiska ingredienser.

Dessutom ingår några av de produkter också potentiellt giftiga kemikalier som har varit kopplade till hormonrubbningar, astma, cancer och andra hälsoproblem. Som ett resultat har CEH lanserat en stämningsansökan för att hantera den falska märkningen, och har publicerat en fullständig lista över företag som felmärkta deras produkter här .

I ditt sökande efter säkrare schampo och andra produkter för personlig vård, Environmental Working Groups Skin Deep Kosmetisk säkerhetsdatabasen är en utmärkt resurs för att hitta och utvärdera hälsosam personliga hygienprodukter. Du kan också söka efter din nuvarande favorit märken för att få en uppfattning om hur giftiga de kan eller inte kan.

Till exempel alla Mercola märkesvaror som anges i EWG är Skin Deep databas har fått den bästa säkerheten poäng 0-1, vilket innebär låg risk.
Ofta blir vi lurade av etiketten "ekologiskt".

Ewa-Lis Hörne Messelth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar