måndag 20 oktober 2014

HÖGT BLODTRYCK

Vanliga orsaker eller bidragande faktorer för högt blodtryck är övervikt, genetiska faktorer, överdriven alkoholkonsumtion, högt saltintag, brist på aerob träning, stress, p-piller, smärtstillande, njur- och binjuresjukdom.

1. citroner
Citroner hjälper till att hålla blodkärlen mjuka och följsamma, och genom att ta bort alla styvhet, kommer högt blodtryck reduceras. Dessutom kan du hjälpa till att sänka risken för hjärtsvikt genom att konsumera citronsaft regelbundet, på grund av sin C-vitaminhalten. C-vitamin är en antioxidant som hjälper till att neutralisera de skadliga effekterna av fria radikaler.
Drick en kopp varmt vatten med saften från en halv citron varje morgon på tom mage. För bästa resultat, inte salt eller socker.
2. Vattenmelons kärnor
Vattenmelonens kärnor innehåller en förening som kallas cucurbocitrin, som hjälper stärka och vidga blod kapillärerna. Samtidigt, det hjälper också förbättra njur funktionen. Detta minskar i sin tur blodtryck och hjälper också mot artrit.
Dessutom, en studie 2010 fann att vattenmelon kan hjälpa till att sänka blodtrycket på grund av sin vasodilaterande effekt.
·         Blanda lika mängd torkad vattenmelons frön och vallmofrön (Khus Khus). Ta en tesked av denna blandning på morgonen på fastande mage och på kvällen.
·         Alternativt, tillsätt två teskedar försiktigt krossade, torkade vattenmelon frön till en kopp kokt vatten. Låt stå i ungefär en timme, sila den. Ta fyra matskedar av detta vatten vid regelbundna intervall under dagen.
3. Vitlök
Flera studier har visat blodtryckssänkande effekter av vitlök. Både rå och tillagad vitlök hjälp kontroll högt blodtryck och samtidigt sänder kolesterolhalten. Vitlök hjälper blodkärlen att slappna av genom att stimulera produktionen av kväveoxid och vätesulfid.
·         Ät en eller två krossade vitlöksklyftor dagligen. Du kan helt enkelt krossa dem med händerna. Krossade vitlöksklyftor skapar vätesulfid, en förening som främjar bra blodflöde, avlägsnar gas och minskar trycket på hjärtat. Om du inte gillar att äta rå vitlök eller om det orsakar en brännande känsla, ta det tillsammans med en kopp mjölk.
·         Du kan också blanda fem eller sex droppar av vitlök saft i fyra teskedar vatten och ta det två gånger om dagen.
4. Banan
Bananer är en frukt som människor med högt blodtryck kan äta ofta för att motverka högt blodtryck. Bananer är en rik källa av kalium, vilket minskar effekten av natrium.
Ät en eller två bananer dagligen. Tillsammans med bananer, kan du prova torkade aprikoser, russin, korinter, apelsinjuice, spenat, zucchini, bakad sötpotatis, cantaloupemelon och vintersquash.
5. Selleri
Den höga nivån på fytokemiska 3-N-butylftalide finns i selleri bidrar i hög grad kontrollera högt blodtryck. Ftalider hjälper musklerna att slappna runt kärlväggarna, vilket skapar mer utrymme.
Samtidigt kan det bidra till att minska stresshormoner som drar samman blodkärl, vilket bidrar till högt blodtryck.
Försök att äta en stjälk selleri tillsammans med ett glas vatten dagligen. 
6. Kokos Vatten
Personer med högt blodtryck måste hålla sina kroppar väl hydrerad. Det är en bra idé att dricka åtta till 10 glas vatten om dagen. Kokos vatten är särskilt fördelaktigt för att sänka blodtrycket.
En studie från 2005 publicerad i West Indian Medical Journal visade att kokos vatten, är rik på kalium, magnesium och vitamin C och kan hjälpa till att minska det systoliska blodtrycket. Tillsammans med kokosvatten, kan du även använda kokosolja vid matlagning.
http://www.top10homeremedies.com/home-remedies/home-remedies-for-high-blood-pressure.html


http://www.top10homeremedies.com/home-remedies/home-remedies-for-high-blood-pressure.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar