fredag 8 november 2013

Virus och bakteriedödande örter

Hur man använder antibakteriella och antivirala örter

Bakteriedödande örter


Ringblomma (Calendula officinalis)
Kan användas i första hjälpen för att läka sår, förhindra infektion och irriterade ögon öga.Som infusioner, tinkturer, krämer och salvor. Inga kända försiktighetsåtgärder.

Kanel (Cinnamomum zeylanicum)

Värmer kroppen, stödjer  matsmältningen och används för sina antibakteriella egenskaper. Kanel kan tas som ett te, tillförs livsmedel eller som eterisk olja. Vid användning av kanel eterisk olja, kom ihåg att använda den i en vegetabilisk olja för att förhindra hudirritation.

Kryddnejlika (Syzygium aromaticum)

Används vanligen som en lokalsmärtlindrande kan också användas för att döda dåliga tarmbakterier. För internt bruk, att använda i matlagningen eller göra en kopp kryddnejlika te. Om du använder lokalt, alltid utspädd i en vegetabilisk olja.

Vitlök (Allium sativum)

Som ett antibakteriellt ört, är vitlök mer effektivt mot flera typer av bakterier än penicillin. Vitlök är också vänligare mot kroppen än antibiotika eftersom den angriper de störande bakterier utan att torka ut kroppens normala floran. Vitlök kan användas som en tinktur, kapsel, blandas i olja eller helt enkelt användas i maten. (Om matlagning med vitlök, undvik hög värme då det kommer att minska i styrka.)

Echinacea (Echinacea angustifolia)

Drick i början av en infektion,och den kan påskynda läkningsprocessen .Echinacea är mest effektiva när de tas som en tinktur under en lång tidsperiod.Använd inte echinacea om du har en autoimmun sjukdom.

Oregon Grape Root (Mahonia aquifolium)

Är en potent antibakteriell ört, särskilt i kombination med echinacea. Ta inte om gravid, ammar eller om du har en historia av diabetes, stroke, högt blodtryck eller glaukom. Ta som en tinktur, men inte för långtidsbehandling eftersom det kan minska vitamin B absorption.

Läkemalva (Althaea officinalis L.)

Förutom smärta-lättnader egenskaper, har läkemalva lugnande egenskaper,  smörjer, mjukar upp och läker. Marshmallow rot innehåller också tanniner hittat effektiva mot bakterier som finns i urinvägsinfektioner. Marshmallow rot kan tas internt som te.

Islandslav (Usnea barbata)

Lavar är antibakteriella och svampdödande.Och är kraftfull antibiotika, används för att behandla urinvägsinfektioner, streptokocker och Staflokockinfektioner, andningsbesvär och bihåleinflammation samt svampinfektioner. Bäst som en tinktur. Inga kända försiktighetsåtgärder, men rådfråga en herbalist före användning under graviditet.

Mjölon (Arctostaphylos uva-ursi)

Används ofta som en tinktur eller kapsel för behandling av urinvägsinfektioner eftersom det innehåller föreningar som är effektiva på att döda patogener vanligtvis förknippas med urinvägsinfektioner. På grund av sin styrka, bör det inte användas kontinuerligt under längre tid än 2 veckor. Får inte användas av barn, gravida eller ammande kvinnor eller personer med njursjukdom.

Rölleka (Achillea millefolium)

Blommorna har ett antal olika användningsområden. Som ett pulver, de slutar blöda snabbt. Draget i  vatten, snabbar på läkning av sår. Som te används rölleka för att bekämpa urinvägsinfektioner. Eftersom det kan orsaka livmodersammandragningar, undvika under graviditeten.

Antivirala Örter

Astragalus rot (Astragalus membranaceus)

Är en av de antivirala örter som verkar genom att stärka immunförsvaret. Tas invärtes, antingen som en kapsel, tinktur Astragalus rot känd för att öka kroppens försvar mot virus. Astragalus rot bäst används som förebyggande, så ta det under influensasäsongen. Undvik om du redan har feber.

Cats Claw (Uncaria tomentosa)

Förutom att vara en antibakteriell, svampdödande och antivirala ört, är också känd för att stärka immunförsvaret, ökar kroppens skydd mot sjukdom. Cats Claw kan tas som ett te, tinktur eller kapsel. Ta inte under graviditet.

Tranbär (Vaccinium macrocarpon)

Tranbär är en potent försvar mot urinvägsinfektioner på grund av dess förmåga att göra urinblåsan foder för "hal" att följa. Full av antioxidanter, har tranbär också antivirala egenskaper och förhindrar plackbildning på tänderna. Tranbär kan tas i en kapsel eller som juice (se till att den är osötad).

Fläder (Sambucus nigra)

Fläder används som ett botemedel mot virusinfektioner som influensa och vanlig förkylning. Äldste stimulerar cirkulationen, vilket orsakar svettning, effektivt rena kroppen. Fläder sirap är den gemensamma leveranssätt och 1-3 matskedar kan tas per dag under infektionen. Blad, rötter, frön och bär på den råa växten innehåller cyanid-producerande föreningar och bör inte konsumeras utan tillagning ordentligt.

Ingefära (Zingiber officinale)

Ingefära är en annan ört känd för sina antivirala och antibakteriella egenskaper.Det används för att förhindra och minska varaktigheten av en vanlig förkylning.Ingefära kan tas som ett te, i kapselform eller läggas till måltider.

Citronmeliss (Melissa officinalis)

En viktig flyktig olja som finns i citronmeliss innehåller antivirala egenskaper.Citronmeliss leaf gör ett välsmakande te som också kan lindra magbesvär och främja lugn. Kan vara farligt att konsumera under graviditeten.

Lakritsrot (Glycyrrhiza glabra)

Äär antivirala och antibakteriella. Det används ofta för magsår eftersom det dödar H. pylori som orsakar magsår utan att skada magen. Drick dessa antivirala örter som te. Undvik under graviditet.

Kungsljus (Verbascum Thapsus)

Kungsljus -som olja är ett bra botemedel mot öronproblem, inklusive öroninfektion, särskilt i kombination med vitlök. Använd kungsljus blommor för att skapa en olja.

Oliv blad (Olea europaea)

Som antivirala örter, oliv blad används för att behandla influensa, förkylning och herpes. Oliv blad kan tas som en tinktur, kapsel eller te blandat med mynta.Undvik under graviditet.

Oregano (Origanum vulgare)

Bra mot virus och bakterier som en av de bästa antivirala örter tillgängliga. Under en infektion, oregano eterisk olja kan (hög kvalitet endast) tas i en kapsel för att påskynda läkning. Om du använder oregano eterisk olja lokalt, använda i en vegetabilisk för att förhindra hudirritation.

Te

Låt  1-2 tsk av örter dra i 5-10 min i en mugg helst under lock i uppkokt vatten.

Läs mer om eteriska oljor här. ) gröna bladNina är en författare , student barnmorska, och mama av fyra. Hon bloggar regelbundet på Shalom Mama och älskar att hjälpa andra att skapa välbefinnande genom enkelt boende. Kolla in hennes hemsida för mer enkla wellness tips och få kontakt med henne på hennes Nina Nelson Facebook-sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar