fredag 18 oktober 2013

FÄRSK INGEFÄRA, hälsoegenskaper.

INGEFÄRA

Ingefäran innehåller: Vitaminr B3, B6, C, E folsyra, kalcium, koppar, järn, magnesium, mangan, fosfor, kalium, selen, zink, gingerol, fenoler, flyktig olja. 


1. Stärker immunförsvaret
"Ingefära är en naturlig immun booster och anses vara en" het krydda "-vilket innebär att, när de intas, det snabbt har en värmande effekt på den mänskliga kroppen. Någonsin hört det gamla talesättet" man måste svettas? "Well , det är där det ordspråket kommer ifrån. Konsumerar ingefära gör att kroppen svettas. svett körtlar producerar en förening som i sin tur skyddar huden från smitta. Ginger också inducerar hälsosam svettning, vilket är oerhört användbart när du är åsamkas med en förkylning eller influensa!

2. Antiinflammatorisk

Ingefära har också funnit att lindra artrit-relaterad ledvärk. Ingefära innehåller anti-inflammatoriska ämnen, vilket bidrar till att minska svullnad runt inflammerade leder. Många personer med artros och reumatoid artrit verkar ha stor nytta av att äta ingefära.

Inflammation är kroppens naturliga läkning reaktion på sjukdom eller skada, samt smärta, rodnad, värme och svullnad är försök att hålla dig i stillhet och läka kroppen. Inflammation avtar när kroppen läker. Men i vissa förhållanden, bland annat artrit, tarmfickor, inflammation i gallblåsan, och hjärtsjukdomar går inflammationen inte bort. Det blir kronisk och leder till många andra problem.
Ingefära är särskilt användbar vid behandling av kronisk inflammation, eftersom det delvis inhiberar två viktiga enzymer som spelar en roll i inflammation gått snett - cyklooxygenas (COX) och 5-lipoxygenas (LOX).
Medan anti-inflammatoriska läkemedel blockerar COX starkare, men de påverkar inte LOX alls och därför bara adress del av problemet. Ännu värre, kan antiinflammatoriska läkemedel orsaka biverkningar, såsom magsår, eftersom de också blockera de gynnsamma effekter som COX har på mag-tarmkanalen, inklusive att skydda magen.

Ingefära orsakar inte magbesvär, utan det hjälper till att skydda och läka tarmen. Ingefära behandlar också ett bredare spektrum av inflammatoriska problem eftersom det påverkar både COX och enzymerna LOX. Och eftersom det inte stänga den inflammatoriska processen helt, kan ingefära tillåter faktiskt att det ska fungera ordentligt och sedan stänger av sig själv, som den gör med en skada. 

3. Förebygger förkylning och influensa

"Ingefära har använts i tusentals år som en naturlig behandling av förkylningar och influensa runt Asien. The University of Maryland Medical Center säger att att behandla förkylning och influensa hos vuxna, branta 2 msk. Av färsk strimlad eller hackad ingefära i hett vatten, två till tre gånger om dagen.

4. Förhindrar coloncancer

En studie vid University of Minnesota fann att ingefära kan bromsa tillväxten av kolorektal cancer celler.
  • Ovarian Cancer. Ingefära pulver inducerar celldöd i celler äggstockscancer.
  • Stärker Immunitet. Ingefära hjälper till att förbättra immunförsvaret. Konsumera en liten bit ingefära en dag kan hjälpa folie potentiell risk för stroke genom att hämma fetthaltiga avlagringar från artärerna. Det minskar även bakteriella infektioner i magen och hjälper till striden en dålig hosta och halsirritation.
  • Motverkar graviditetsillamående. Ginger har visat en framgång på 75 procent i bota graviditetsillamående och maginfluensa
5. Mot illamående

Ingefära kan hjälpa till att minska illamående från kemoterapi, rörelse, graviditet, och kirurgi. Men uppgifterna är blandad. Det verkar mest effektivt mot illamående i samband med graviditet och kirurgi. Ingefäran verkar genom att hämma serotoninreceptorer, utövar anti-illamående effekter på både hjärnan och magen. Det kan också minska frisättningen av vasopressin, minskar illamående i samband med rörelse.

6. Mot halsbränna

Ingefära har värderats som en matsmältningen sedan medeltiden. Ingefära kan lugna överaktiva magen sammandragningar, vilket maginnehållet att komma in i tarmarna (detta kan också hjälpa till att minska halsbränna). Den innehåller också ett enzym som kallas zingibain som kan hjälpa till protein matsmältningen.

7. Blodtryck & astma

Djurstudier har visat att ingefära kan hjälpa till att kontrollera högt blodtryck. Man tror att ingefära kan agera (på ett mycket svagare sätt) på samma sätt som kalciumkanalblockerare. Under flera månader, kanske ingefära främja jämn muskelavslappning och mer elastiska blodkärl. Glatt muskulatur kan också vara en fördel för astmatiker. Obs: dessa effekter är baserade på teori och råttstudier hittills.

8. Kolesterol

Hos gnagare kan ingefära hjälpa till att sänka LDL-kolesterol och triglycerider samtidigt höja HDL - vid nivåer som liknar konventionella lipidsänkande läkemedel.
Det kan också minska leverns produktion av kolesterol och öka kolesterol utsöndring (via galla / fekal utsöndring). Mänskliga försök har ännu inte visat fördelar.

9. Cancer

Befolkning studier visar att de som bor i länder i Sydostasien har en lägre förekomst av cancer än folk i västvärlden. Man tror att en del av de växter de konsumerar har anti-cancer egenskaper, ingefära kan vara en av dem.
Tumörpromotion är kopplad med inflammation och oxidativ stress. Således kunde de anti-inflammatoriska och antioxidativa egenskaper ingefära spela en roll i att förebygga cancer. Vidare kan ingefära aktivera en tumorsuppressorgen och nedreglera en gen som spelar en roll i metastas.
Däremot har anti-cancer uppgifter om ingefära endast visats i provrör och djur hittills.

10. Påverkar glukosnivåerna

Forskning från Australien visar att ingefära kan hjälpa till att hålla blodsockernivåerna i schack. Detta är viktigt eftersom dessa nivåer har en direkt inverkan på viktminskning och viktökning, samt hur energisk eller slö du känner hela dagen. Om du har märkt att du får en middagstid krasch är det sannolikt att ditt blodsocker är påverkat, och äta ingefära till din lunch kan hjälpa dig att hålla en jämnare blodsockernivå. 

4 sätt att tillföra ingefära i din dagliga kost:

1) Pressa tillsammans med grönsaker eller frukt för att ge din juice eller smoothie en frisk  kick!

2) Ingerfärsshot. Saften av ett halvt äpple och en bit riven halv ett äpple och en bit ingefära och tas som på morgonen. Stärker tonsiller och bihålor.

3) Te. Riv eller krossas i hett vatten och användas som te. Lägg ett par skivor av citron och en tesked  honung för en potent förkylningsmedicin

4) Koka. Riv eller hackad i sallader.



Read more: http://www.healthy-holistic-living.com/10-amazing-uses-for-ginger.html#ixzz2i4IW4Dmn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar