måndag 15 april 2013

20 Användningsområden för vinäger

20 Användningsområden för vinäger


Rengör kylskåpet med en vinäger / vatten-lösning. Äppelcidervinäger hjälper till att absorbera dålig lukt för ett par dagar om det står i en öppen behållare.
2. Rengör trä-skärbrädor. Fungerar som en ersättning för bakpulver, gör brädan ren och fria från bakterier.
3. Mässing polermaskin. Ättika (en kopp) blandat med en tesked salt och en kopp mjöl gör mässing polska pasta. Gnid in mässing eller någon metall köksredskap och låt stå i femton minuter innan du sköljer med varmt vatten och sedan polera torka tills de lyser.
4. Insektsmedel. Ättika är en säker och effektiv myggmedel, jaga bort myror och andra insekter när du tvätta bänkskivor med en ättika lösning.
5. Frukt flugfälla. Placera en liten skål med ättika på disken, tillsätt några a vätskedroppar diskmedel. Tvättmedlet skapar ett skumm på toppen av vinäger och små flugor eller bananflugor drunknar.
6. Ogräs mördare. Ättika är ett bra naturligt sätt att döda ogräs i gräsmattan. Över disk ogräsmedel är fulla av skadliga kemikalier, och vinäger är ett bra alternativ. Var noga med att bara spraya dina oönskade växter och inte marken. Vinäger kommer att döda din gräs också, så var noga med att få det precis där du vill ha den!
7. Förbättrar surheten i marken. När vissa växter kräver hög sur jord, använd en liter vatten till en kopp vinäger sedan vatten dessa anläggningar.
8. Bevarar blommor. älskar snittblommor i hemmet? Lägg två matskedar vinäger och socker i vattnet för att hjälpa blommorna hålla längre.
9. Alternativ gödningsmedel. Vinäger, använde en i 8-1 blandningen med vatten hjälper till att befrukta växter.
10. Tvål avskum rengörare. Gnid in vit destillerat ättika tillsammans med lite bakpulver för att ta bort tvål rester från badkar och duschar. Skölj noga med vatten.
11. Toalett renare. Ättika fungerar som en ersättning för bakpulver att rengöra toaletten, inifrån och ut. Låt vinäger stå i skålen i en halvtimme innan spolning.
12. Dusch renare. Om du suga en handduk i ättika och sedan vira runt dusch huvudet för att ta bort korrosion och uppbyggnad av hårt vatten.
13. Desinfektionsmedel. Spraya ättika på alla badrum ytor för att döda bakterier.
14. Kakel rengöringsmedel. Ättika fungerar bra för att rengöra mögel och avlagringar på kakel. Blanda 1 liter varmt vatten med 1 kopp vinäger, 1 kopp ammoniak och 1/2 kopp bakpulver för optimal effektivitet.
15. Första hjälpen. Ättika tar udden av insektsbett och stick, och minskar på brännskador av solen..Äppelcidervinäger lindrar också solbrännan. För att bekämpa mjäll skölja schamponerat hår med en 1-4 blandning av vinäger vatten.
16. Husdjurs rengörare. När du har badat ditt husdjur, blanda en kopp vinäger till två liter vatten och häll över hunden.
17. Mjukmedel . Använd vinäger i stället för ett mjukmedel, och det kommer att fräscha upp dina handdukar. Vinäger friskar naturligt upp din tvätt och är samtidigt  mjukgörare.
18. Gör min favorit recept för naturlig Window Cleaner Recept
19. Gör detta stora naturliga recept Möbler polska 
20. Gör din egen All Purpose Fresh Cleaner Citrus Vinäger 
(Recept nedan)
hemlagad citrus vinäger renare-20 användningsområden för ättika

Recept för alla ändamål Citrus Vinäger Cleaner

  • Använd din favorit peeling citrusfrukter. (Apelsin, citron, grapefrukt eller lime)
  • Placera peeling i en kvart frukt burk
  • Lägg 3 1/2 koppar destillerat ättika, täck med lock.
  • Skaka vinäger några gånger och plats blandningen i skåp för att låta det "marinera" i 1-2 veckor.
  • Efter 1-2 veckor, sila ättika för att ta bort frukt skal och sediment.
  • Häll blandningen citrus vinäger i en sprayflaska.
  • Lägg till några droppar av din favorit doft av eterisk olja och skaka. (Jag gillar lavendel för en ny ren lukt)
Denna vinäger renare fungerar bra för rengöring av alla typer av ytor i ditt hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar