onsdag 12 december 2012

GLUTENFRITT HUNDFODER


Hej i vinterlandskapet

Det finns för och nackdelar med att bo på landet,utan centralvärme och i ett hus från mitten på 1800-talet.
Nu har vi tre värme källor som är nödvändiga för att det skall bli en trivsam temperatur inne när kylan kryper ner till 15-20 minus!?

Detta inslag gäller våra 4-fota vänner och deras foder. Speciellt med tanke på våra hundar.

Efter att ha läst boken Gluten och mjölk , ISBN 978-91-637-1353-8 av Michael Håkansson, inser jag till min förtvivlan att vi inte har tillräcklig upplysning om fodret som vi ger till våra hundar, många gånger går vi på reklamen eller uppfödarens rekommendationer.

Eftersom hunden härstammar från vargen och har samma matsmältningssystem!! Är hunden liksom vargen ett rovdjur, vilket innebär att dom främst äter kött.

Läs på innehållsdeklarationen av 95% av hund fodret som finns på marknaden, så innehåller alla dessa spannmål som första ingrediens, vete och korn.Korn och gluten framför allt har hundar mycket svårt för att smälta.
Många hundar lider av gasbildning, dålig mage, klåda, höftdysplasi, armbågs- och axelbesvär, ryggradsbesvär, hjärtfel och tidig cancer!!. Mm....
Laktosintolerans är också vanligt bland blad hundar, det ger buksmärtor, uppblåsthet, kräkningar och diarré. Hunder saknar förmågan att bryta ner laktos!!!!!!!!!!!!!!!! eftersom hunden saknar enzymet laktas i tunntarmen....Gäller också katter.

Jag googlade och fann 3 olika hundfoder utan gluten, har nu köpt Bozita ROBUR, som är helt glutenfritt. gå in på www.bozita.com och läs mer om du är intresserad  Båda hundarna gick över till det nya fodret utan att tveka. Känns bra!

Ewa-Lis Hörne Messelth



1 kommentar:

  1. Hej,

    Är du fortfarande nöjd med Robur?

    Jag tyckte det verkade bra när jag lästa på www.hundfoderonline.se och www.bozita.se.

    Sitter och funderar på vad jag ska byta till för hundfoder, och jag har inte ens tänkt på att kolla så att hundfodret inte innehåller gluten.

    Jag hade tänkt att välja Royal Canin (mest för att mina vänner som har hund använder det och det verkar fundera bra) men nu blir jag tveksam. Det känns ju bra att Robur är svenskt också.

    SvaraRadera