onsdag 7 november 2012

Are You Drinking Living Milk Or Dead Milk?

Are You Drinking Living Milk Or Dead Milk?

Dricker du rå obearbetad mjölk eller pastöriserad, homogeniserad.
 
Pastörisering är när det mjölken upphettas vanligtvis till ca 72 grader celsius under en kort tid, efter att ha behandlats på cirka 65 grader Celsius i cirka 30 minuter medan vid lagring. Detta resulterar i döda bakterier och döda vita blodkroppar som bildar pus - detta stannar i mjölken . Europeisk och amerikansk lag tillåter upp till 400.000 och upp till 750.000 celler av var per en kubikcentimeter respektive stanna kvar i mjölken .

Pastöriserande mjölk förstör de positiva bakterier acidophilus, de vitaminer C, B12 och B6 och mag enzym som krävs för att bryta ner proteinet i mjölken . Dessutom, eftersom bakteriernas celler bryts och skräp sprids, är histamin frisatt i mjölken från bakterierna . Detta förklarar varför det finns så många mejeri.

Homogenisering är när mjölken sätts genom små rör (mycket små hål) vid mycket högt tryck för att minska storleken på de feta droppar. Detta gör mjölken jämnare och kommer inte att resultera i separation av fettet från mjölken i form av en krämig skikt vid toppen av mjölken . Homogenisering används också för att delvis lösa problemet med pus som bildas som ett resultat av döda bakterier och vita blodkroppar.

Ovanstående två processer kan mjölken att hålla längre i konsumtion. Men skillnaden mellan denna kokta mjölk och levande mjölk är enorm. Och vi har inte ens berört tillväxthormon och antibiotika som används som oundvikligen kommer igenom in i mjölken du dricker - men vi lämnar det för en annan artikel.
 
Läs hela artikeln om du är intresserd.
Ewa-Lis Hörne Messelth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar