torsdag 17 november 2011

Study: Zeaxanthin helps protect eyes, improve vision GRÅ STARR O GULA FLÄCKEN

Study: Zeaxanthin helps protect eyes, improve vision

En ny studie publicerad i Journal of Optometry bekräftar att tillskott med zeaxantin bevisligen bidrar till att förbättra synen förebygga grå starr och skydda mot makuladegeneration. (gula fläcken).
Några livsmedel där lutein och zeaxanthin hittas är tomatjuice, tomatpuré, ketchup, broccoli, brysselkål, gröna bönor, romansallad och spenat. Äter man en kost med mycket frukt och grönsaker får man i sig tillräckligt av lutein och zeaxanthin liksom mängder av andra näringsämnen kritiska för en god hälsa.


Zeaxantin effektivt hjälper till att förhindra och vända sådana symtom.
Deltagarna i studien som tog 8 mg (milligram) av zeaxantin, 9 mg lutein, eller en kombination av båda under loppet av ett år känt av en ökad macular pigment optisk densitet (MOPD), förbättrad syn. Tillskott med zeaxantin kan också ge flera fördelar, det är bla antioxidant och anti-inflammatoriskt.
Zeaxantin är en av de vanligaste carotenoid alkoholer som finns i naturen. Syntetiseras i växter och en del mikroorganismer, är det pigment som ger paprika (tillverkad av paprika), majs, saffran,och många andra växter och mikrober deras karakteristiska färg.
Flera observationsstudier har anslutit höga intaget av livsmedel som ger zeaxantin med lägre incidens av åldersrelaterad makuladegeneration (AMD), framför allt de åldersrelaterade ögonsjukdomar studie (AREDS). [2] [3] Det finns idag tillräckligt underlag för att bedöma effektiviteten av kosten eller kompletterande antioxidanter i behandling eller primär prevention av ARMD, eller bildandet och utvecklingen av grå starr. . Learn more: http://www.naturalnews.com/034168_zeaxanthin_vision.html#ixzz1dxndLILe

Learn more: http://www.naturalnews.com/034168_zeaxanthin_vision.html#ixzz1dxnJColg
Learn more: http://www.naturalnews.com/034168_zeaxanthin_vision.html#ixzz1dxn80loz
Learn more: http://www.naturalnews.com/034168_zeaxanthin_vision.html#ixzz1dxmqBfZ9

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar