tisdag 22 februari 2011

KRILLOLJA

Krill, eller Okiami, som japanerna kallar den, har varit en omhuldad födokälla i många asiatiska länder, från 1800-talet eller ännu tidigare.
Krills förmåner för din hälsa genom att ge två av de viktigaste näringsämnena vi känner till: den animaliska omega-3 oljor, EPA och DHA, och en potent marina baserad karotenoid antioxidant som heter astaxantin.

De fördelarna med omega-3 fetter kör verkligen spektrat, från psykiska hälsa i alla åldrar, för att förhindra för tidig död från ett antal sjukdomar. Bevisade fördelarna med omega-3 fetter är:

•Kranskärlssjukdom och stroke

•Essentiella fettsyror brist i barndomen (retinal och hjärnans utveckling)

•Allmänna hjärnans funktion , inklusive minne och Parkinsons sjukdom

•ADHD

•Autoimmuna sjukdomar (t.ex. lupus och nefropati)

•Osteoporos

•Crohns sjukdom

•Cancer i bröst , tjocktarm och prostata

•Mild hypertoni

•Reumatoid artrit

En av krill stora fördelar jämfört med fiskolja är dess överlägsna styrka, vilket visar sig tydligt i denna studie. Forskare gav försökspersoner endast 62,8 procent så mycket krill-baserade EPA / DHA som fiskolja gruppen visade ändå båda grupperna motsvarande nivåer i blodet, vilket innebär att krill var mer potent.
Vi talar alltså om en liten räka!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar