måndag 20 januari 2014

CANDIDA, JÄSTSVAMP/ FÖRSURAD KROPP

Galenskaparna säger, det skall va gott att leva. Javisst skall det, men för vissa blir priset relativt högt. 
Att skapa en medvetenhet om hur kosten, miljön, tillsatser och inte minst av allt socker, på verkar oss, det är vårt ansvar, om vi vill ha en bra hälsa, god energi, och ett bra humör.
Håll till godo.


CANDIDA/JÄSTSVAMP/FÖRSURNING

Tarmen blir försurad av vår moderna livsstil med raffinerad skräpmat, socker, stress, penicillinkurer (antibiotika), p-piller med mera. Vanliga symtom är: gaser och svullnad i buken i samband med måltid, tyngkänsla/trötthetskänsla efter maten, återkommande infektioner/inflammationer det kan vara förkylningar/ bihåleinfektioner, allergier och överkänslighets reaktioner. Huden; torra slemhinnor och eksem. Psyket; fumlighet och koncentrationsproblem, Kronisk trötthet ofta huvudvärk, blodsockersvängningar, irritabilitet, PMS och andra mensproblem. Kalla händer och fötter, underlivsbesvär med sveda och klåda, svamp och flytningar. Jästsvampen Candidasvampen kan producera en typ av falskt östrogen som signalerar till kroppen att det finns tillräckligt med östrogen. Därmed hämmas den naturliga produktionen, vilket kan leda till menstruationsrubbningar, fertilitetsproblem och klimakteriebesvär läs mer på: http://www.ehdin.com/

Tänk på att äta lite frukt eftersom de har högt innehåll av fruktsocker. Välj istället bär och lite surare frukter. Allt tillsatt fruktsocker, fruktossirap, majsstärkelse och majssirap bör undvikas eftersom det är kolhydrater som bryts ner i levern och därmed verkar toxiskt och kan skapa problem i levern.

ÅTGÄRDER

Minska intaget av kolhydrater, uteslut alla produkter med socker, vitt mjöl och mjölk och potatis samt jästa produkter som öl och vin. Hit hör även kemiska sötningsmedel (t ex.aspartam). Se upp för dolt socker som t ex cornflakes, juice, franskbröd, yoghurt mm.
Jäst och svamp bör helt undvikas, det innebär undvik bröd! I alla fall gluten. Välj istället en så kolhydratfattig kost som möjligt, för att svälta bort svampen. Välj att dricka mycket ljummet vatten med matsmältningsfrämjande kryddor som nejlika, kardemumma, kanel eller ingefära. Tugga gärna på fänkålsfrön om du är sötsugen och bli av med parasiterna med hjälp av grapefruktkärnor. 
 De skapar en jäs process i tarmarna som gör att svampen förökar sig. Candidasvampen  sprider gifter från tarmen ut i blodet som belastar immunförsvaret, lever, njurar, hud och  lymfsystem, detta kan få till följd att du kan utveckla astma, hudproblem, ödem (samlar vätska), ledproblem, artroser, förkylningar, bihålinflammationer, urinvägsinflammationer, magsår/katarr, sura uppstötningar, diarré, förstoppning mm. 

BRA MAT

Grönsaker, råa och ångkokade grönsaker flera gånger varje dag rekommenderas.  Söt potatis är ok, liksom ingefära, gurkmeja, vitlök, vitkål tomater, gurka, sallad rödbetor, spenat, grönkål, avokado, gurka, bladselleri är bra och hjälper dig att bli basisk.

Frukt/bär, minska antalet bananer och vinddruvor. Undvik torkad frukt, öka intaget av bär (osockrade). Avokado innehåller bra fett.

Kött, minska ner, ät vilt när du får tag på det eller köp ekologiskt.
Ost, får och getost är bättre än ost från ko.
Bra fetter, nötter & frön är en bra källa till protein och fett. Välj gärna ekologisk mandel, valnötter och hasselnötter. Ekologiska frön som solroskärnor, pumpakärnor, sesamfrön, hela och krossade linfrön, psylliumfrön är källor till aminosyror och bra fetter (omega3).
Ekologiskt kokosfett är bra att ha i smoothies och att steka i. Olivolja och rapsolja, eko.
Havremjölj eller gör din egen av sesamfrön och vatten.
Kryddor som är bra;  
Drick mycket vatten, före eller efter maten ha gärna en pressad citronskiva i vattnet. Örtté, som kamomill, rölleka, fänkål, lakrits, Nejlika, ingefära, citron, hallonblad, pepparmynta, nypon, yerba, timjan, gurkmeja, nässla, kanel. Ät vitlök, ett par klyftor om dagen.  

TILLSKOTT

Goda bakterier i tarmen är viktigt, ät ett tillskott av probiotika! Det hjälper till att öka ditt näringsupptag. B12 brist kan skapas vid dålig tarmflora.

Mineralerna, kalcium, magnesium och zink.
Pau Darco te 5 d/dag
C-vitamin
D-vitamin,
Kaprylsyra

Du kan också lära mer på sidor som handlar om syra/basbalansen.
Det finns en bok som heter Björkaska och cancer, där rekommenderas ett avkok på björkaska för att snabba på processen.

CandidaBoken finns också att köpa hos Örtagubben.

Tänk också på vikten av att TÄNKA POSITIVA TANKAR!, det är oerhört viktigt för din hälsa. Och sist men inte minst, tugga magen, stanna upp medans du äter.


Ewa-Lis Hörne Messelth/Sinnenas gård

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar