måndag 18 november 2013

TIPS FÖR ÖKAD CIRKULATION


Om du inte får tillräckligt med syre till dina celler, på ett effektivt sätt, kommer du troligen att känna dig trög, sliten och trött, eller i värsta fall  kan det dölja ett  allvarligt problem -  en hjärt-kärlsjukdom. För att öka din energi nivåer, stärka kroppen, 
Här fäljer en lista på tips för att öka din cirkulation.

Cayenne Pepper
Cayennepeppar innehåller capsaicin, en kemisk förening, vilket kan bidra till att minska kolesterol och stärker artärer och blodkärl.  Om du vill rikta ett mer specifikt område av kroppen där du upplever dålig cirkulation, blanda cayennepeppar med tillräckligt med vatten så att den bildar en pasta. Sprid pastan tunt på en tunn trasa och linda trasa runt  området. I händelse av en brännande känsla, tillsätt lite olivolja till pastan för att lindra intensiteten.
Torrborstning
Torr hud borsta stärker huden, ökar blodtillförseln. 
I uppåtgående, cirkulära rörelser mot ditt hjärta. Flytta borsten i medurs sätt och gå över varje hudområde två gånger. Fokusera på halsen, bakom knäna, under armarna, och allmän ljumskarna för störst resultat. 
Duscha kallt/varm växelvis
Kontrast duscha.  Detta skapar en pumpeffekt som bidrar till ökad lymfdränage och blodflödet i venerna.
Få regelbunden massage
Massage hjälper att frigöra kontrakterade muskler, vilket i sin tur pressar blod mot hjärtat och lindrar stam.
Ät hälsosamt
En hälsosam kost, en som inkluderar höga alkaliska livsmedel - massor av frukt och grönsaker - ökar syretillförseln till blodet och förbättra den allmänna blodcirkulationen. 
Ginkgo Biloba
Ginkgo Biloba används i Tyskland för att behandla åderbråck och är vida känd för sin förmåga att förbättra minnet genom att öka blodflödet till hjärnan. Örten stärker blodkärl och är anti-inflammatorisk.
Hoppa studsmatta
Hjälper cirkulationen. 
Drick vatten
Drick vatten  och ditt blod kommer att flyta bättre. De halter av syre i blodet är större när kroppen är väl hydrerad.
Öka ditt fiberintag
En fiberrik kost bidrar till en hälsosam cirkulationssystemet. Fiberrika livsmedel främja produktionen av propionsyra i tarmen. Denna syra minskar galla i tarmen och stoppar kolesterol uppbyggnad. Lägre kolesterolnivåer minskar plack i artärerna och leda till bättre cirkulation.
Höj ditt intag av vitlök
Vitlök är allmänt känt att sänka kolesterolhalten, rena blodet, stärker hjärtat, förbättrar blodcirkulationen, och förebygger hjärtsjukdomar.
Använd en infraröd bastu
Den infraröda bastun är ett kraftfullt verktyg. Infraröda strålar penetrerar huden några inches djupt, värma kroppen inifrån och ut, medan omgivande temperaturen håller sig relativt sval. Ett bastubad vidgar dina artärer, får ditt hjärta att slå snabbare, och bränner kalorier.
Ät mat med C-vitamin
Låga nivåer av C-vitamin är förknippade med förträngning av artärer som levererar blod till benen. Utan ett tillräckligt utbud av C-vitamin, kan åderförkalkning utvecklas och plack kan ansamlas i blodet. C-vitamin hjälper också till att hålla artärerna flexibela.
Citron
Citroner innehåller citrat, vilket naturligtvis förbättrar cirkulationen. Apelsiner och grapefrukt innehåller också citrat och ha samma effekt. På att vakna, pressa citronsaft i vatten eller te.
Värmebehandling
Värmebehandlingar öka flexibiliteten av vävnader, ta bort gifter från celler, och öka blodflödet. Varm förpackningar, varmvattenflaskor och värmedynor är bra sätt att behandla ett område av kroppen med dålig cirkulation.
Koppla av
När kropp och själ är avslappnad, så är kapillärerna och muskler det också. Detta påverkar det enklare blodflödet och förbättrar cirkulationen. Blodtrycket sjunker också. Praktisera yoga eller ta en stund varje dag för att göra övar att andas, meditera, eller att ta en lugn promenad.
Stretcha regelbundet
Stretching möjliggör mer muskler blodflödet, vilket kan hindra från skador och hålla kroppen flexibel. Gå med i en yogaklass eller spendera några minuter varje morgon med att stretcha.
Ät mat med vitamin E
Vitamin E vidgar blodkärlen. Den förhindrar koagulering och hjälper till i bildandet av av röda blodkroppar.
Ät Omega-3 
Omega-3 fettsyror lägre fibrin i blodet. Fibrin bidrar till bildandet av blodproppar, och studier visar att omega-3 fettsyror kan förhindra att detta händer.
Mörk choklad
Choklad innehåller antioxidanter som kallas flavonoider, som ökar cirkulationen. 
Tillräckligt med sömn
Detta tips kan inte nog betonas - det är universalmedel för varenda krämpa! Tillräckligt med sömn minskar spänningar i kroppen, gör musklerna mer avslappnade och befrämjar avgiftning och lymfan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar