torsdag 11 oktober 2012

Coconuts: are they all they're cracked up to be? KOKOSOLJA

Coconuts: are they all they're cracked up to be?

Det naturligt förekommande mättat fettet i kokosolja är faktiskt bra för dig och ger ett antal djupgående hälsofördelar, bland annat förbättrad hjärthälsan, stödja ditt immunförsvar, börbättrar din sköldkörtelfunktion och förbättra din hud.
"Nästan 50 procent av fettet i kokosolja är av en typ som sällan hittas i naturen som kallas laurinsyra, en" mirakel "förening som kroppen omvandlar till monolaurin, som har egen anti-virus och anti-bakteriella skaper," säger Dr Mercola.

En färsk studie från Sydneys Garvan Institute of Medical Research (GIMR) funnit att en kost rik på kokosolja minskar risken för att utveckla typ 2-diabetes genom att skydda mot "insulinresistens" och undvika uppbyggnaden av kroppsfett."Dessa resultat är viktiga eftersom fetma och insulinresistens är viktiga faktorer som leder till utveckling av typ 2-diabetes", säger GIMR forskare Dr Nigel Turner och docent Jiming Ye.
"Kokosolja har anti-inflammatorisk, anti-svamp, smärtstillande och febernedsättande egenskaper, är en exceptionell helande agent och bra för fettförbränningen, " säger Ji.

Läs gärna mer av denna intressanta artikel.

Ewa-Lis Hörne Messelth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar