måndag 5 mars 2012

Gardasil vaccination: Evaluating the risks versus benefits

Gardasil vaccination: Evaluating the risks versus benefits

Effekten av Gardasil för att förhindra livmoderhalscancer har inte påvisays och marknadskampanjen har varit vilseledande. Den effekt av Gardasil förblir ogrundade eftersom vaccinet har inte varit tillräckligt testade på den primära åldersgrupp som det är nu.

Enligt de senaste rapporterna i två mycket respekterade vetenskapliga tidskrifter, Nature Biotechnology och Journal of American Medical 70 Procent av alla HPV infektioner lösa sig utan behandling inom ett år. Inom två år har antalet klättrar till 90 procent. Av de återstående 10 procent av HPV infektioner, bara hälften kommer att utvecklas till livmoderhalscancer.

Dessa siffror är förenliga med de ovan citerade ur Nature Biotechnology: Association (JAMA): "mest kvinnlig infektioner är symptomfria och löser sig spontant, men de virus kan finnas kvar och orsaka skador som kan bli maligna under de kommande 20-30 åren." (Nature Biotechnology, 2007 2)

Faktum är att maligna livmoderhalscancer tar decennier att utveckla och trots det längsta klinisk prövning om Gardasil sträcker sig över fyra år.

Med andra ord, Gardasil har aldrig visat att förhindra livmoderhalscancer [emphasis added].
70 Procent av alla HPV infektioner lösa sig utan behandling inom ett år. Inom två år har antalet klättrar till 90 procent. Av de återstående 10 procent av HPV infektioner, bara hälften kommer att utvecklas till livmoderhalscancer. "Dessa siffror är förenliga med de ovan citerade ur Nature Biotechnology:

Läs mer om du är intresserad.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar