söndag 8 januari 2012

Mediterranean diet and reduced calorie intake promote brain health and longevity

Mediterranean diet and reduced calorie intake promote brain health and longevity  MEDELHAVSKOST

Ett separat forskningsorgan återfinns i arbetet of the National Academy of Sciences (PNAS) förklarar att kalorier begränsning eller förbrukning av cirka 25 procent färre kalorier varje dag, visar på en molekyl som hjälper hjärnan att hålla sig ung. Resultaten från båda undersökningarna tyder på att med en medelhavskost med färre kalorier kan ge ett värdefull nyckeln till bättre minne, sänka risken för allvarliga sjukdomar och utvidga en sund livslängd.
Svenska forskare studerat effekten av en medelhavskosten om äldre människor i den schweiziska befolkningen. De utvecklade en unik studie för att jämföra 70-åringar, som äter medelhavskost, med andra, som har ätit mer kött och animaliska produkter. Avsikten var att bekräfta de positiva resultaten föreslås i en myriad av studier under det senaste decenniet att finna att en diet låg i animaliskt kött och hög i färska grönsaker och enkelomättade fetter kan förbättra hälsan och förlänga livslängden.

Resultatet av undersökningen visade att människor som äter en medelhavskost har en 20% högre chans att leva längre. Studie ledare, Dr. Tognon Gianluca, kommenterar: "Detta innebär i praktiken att äldre människor som äter en medelhavskost lever uppskattningsvis två till tre år längre än de som inte gör det. Tre ytterligare undersökningar väntar offentliggörande stödja dessa resultat. Dr. Tognon slutsatsen: "Det finns inget tvivel om att en medelhavskosten är kopplat till bättre hälsa, inte bara för de äldre utan också för ungdomar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar