söndag 30 oktober 2011

BOSWELLIA

BOSWELLIA

Botaniskt namn: Boswellia carterii

Egenskaper: Cirkulationshöjande och smärtstillande vid t. ex. fång. Sammandragande på slemhinnor. Anses i USA vara snabbare och effektivare än djävulsklo.

Boswellia liknar djävulsklo. I Amerika föredrar man boswellia före djävulsklo vid akut fång eftersom de anser att den är snabbare. Boswellia är cirkulationshöjande.

I Sverige har inte boswellia använts så mycket. Det kommer att bli ändring på det. Idag är det många som ger djävulsklo när deras hästar har ont någonstans. Djävulsklo är ju känt för smärtlindring och inflammationshämmande egenskaper. Vissa anser dessutom att djävulsklo kan jämföras med cortison fast utan biverkningar.

Djävulsklo är bra men det finns en ört med samma egenskaper som faktiskt är lite bättre. Kanske inte så mycket i effekt som i tid. Boswellia agerar snabbare än djävulsklon. Så när det är viktigt att snabbt få resultat är boswellia bättre. Till exempel vid akut hälta, fång etc.

Om det inte är så viktigt med snabbhet spelar det inte någon roll vilken man använder. Boswellia kan även användas vid svullnader och andra tecken på dålig cirkulation. Undersökningar på människa har visat bra resultat med boswellia vid inflammatoriska tarmsjukdomar som ulcerös kolit och Krohns sjukdom.

Boswellia kommer från ett upp till fem meter högt träd som växer i mellanöstern och i östra Afrika. Rökelsen som var en av de vise männens gåva kom troligtvis från boswelliaträdet.
Läs mer på http://www.equiterapi.com

Detta företag säljer tinktur av Boswellia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar