lördag 5 mars 2011

GURKMEJA-Cancer/Stroke

Tips på hur man kan få ut mest aktiva ämnen av gurkmeja. curcumin.

Tyvärr vet man ännu inte hur man skall framtälla en medicin av gurkmeja som kan användas mot cancer.  Detta beror på relativt höga doser krävs och curcumin absorberas inte så bra. Typiska cancer doser upp till tre gram av god biotillgängliga curcmin extrakt, tre till fyra gånger om dagen.

En sätt är att använda kurkuminpulver och göra en mikroemulsion av det genom att kombinera en matsked av pulvret och blanda den i 1-2 äggulor, och en tesked eller två av smält kokosolja. Använd sedan en snabb mixerstaven att emulgera pulvret.

En annan strategi för att öka absorptionen är att sätta en matsked av kurkuminpulver i en liter kokande vatten. Det måste koka när du lägger pulvret eftersom det inte kommer att fungera lika bra om man lägger det i rumstemperatur vatten och sedan värma upp vattnet med curcumin redan i den. Efter kokningen i 10 minuter, har du skapat en 12 procent lösning, som du kan dricka när den har svalnat. Den Curcumin gradvis kommer att falla ut ur lösningen över tid och i cirka sex timmar det kommer att bli en 6 procent lösning, så det är bäst att dricka vattnet inom fyra timmar. Den har en vedartad smak.
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/03/02/common-spice-protects-and-rebuild-brain-cells-after-stroke.aspx


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar