måndag 7 mars 2011

ETT HÄLSOSAMMARE LIV. DEL 2

Denna delen av att leva ett hälsosammare liv kommer att handla om vikten av att understödja, rena och reparera kroppens vitala stationer. Vår kropp behöver ses över mellan varven, inte bara till det yttre utan även till det inre. Tyvärr är inte bara att köra på och tro att allting är bara bra. En dag kanske något av dina system/organ säger ifrån på ett eller annat sätt.

Om du vill vara en medveten människa som tar ansvar för din hälsa vill leva ett ansvarsfullt liv, kanske du skall fundera på att vara lite mer (tyvärr) kritisk mot reklamen, vårdcentralen som symtombehandlar dig, varken vill eller visar intresse över orsaken till att du inte mår så bra.
Med ett orsakstänkande kommer saken alltid i ett annat läge. Det blir ditt eget ansvar dels om hur du mår och inte minst hur dina tankar går. Att tankens kraft är skapande har en större betydelse än de flesta tror.

Att göra medvetna val, både beträffande din hälsa, livsstil, kosthållning, sömn, vilka människor du har omkring dig, ja helt enkelt hur du förhåller dig till livet.

För att nu komma till rening/kalla det för att mellan varven göra en tusenmila service.
Mitt sätt att se på saken är följande: Njurarna skall rena mellan 1400-1500 liter blod/dygn!! via njurarna separeras slagg och urinsyra ut med urinen, med andra ord kan det ha en avgörande betydelse att rena dessa någon gång då och då. Det finns örter som har njurrenande egenskaper, gullris (solidago), björk och brännässla. Dessa örter finns också i naturmedicinska produkter som är lätta att ta i st f att göra örtte.
Levern, vår sopstation men som också har många andra viktiga funktioner, behöver också renas mellan varven. Om vi äter mediciner får levern mer eller mindre alltid jobba hårdare, läs i Fass och du förstår.

Mariatistel, innehåller ett verksamt ämne som heter sylimarin, som kan reparera leverceller enligt dokumenterad forskning. Det finns produkter att köpa som innehåller denna ört.
Den finns en hel uppsjö av bra produkter som renar tarmsystemet, som också behöver byggas upp mellan varven. Att äta Probiotika (tarmbakterier) dagligen, hjälper dig att bygga upp den sk goda tarmfloran som är viktigt både för immunförsvaret och näringsupptaget. För människor som har tarmfickor, en civilisationssjukdom idag, finns psylliumfröskal, som upplöst i vatten fungerar som "sugfötter" som renar tarmens väggar och går in i tarmfickor.
Att vi människor är försurade, beror dels på fria radikaler, industriutsläpp, bilavgaser, stress och oro, tillsatser, färgämnen, konsistensgivare och genmanipulerad mat mm mm, understödjer inte över huvudtaget vår hälsa. Vi behöver se till att bli basiska som är motsatsen till försurad. Vi kan äta sk basiska mineraler, men det som anses vara det mest effektiva sättet att bli basisk på är att dricka björkaska, finns att köpa som pulver att koka själv, enkelt och effektivt.
Dessa enkla kurer kan ge dig din energi tillbaka, du får en bättre utrensning, bättre näringsupptag, ja en renare kropp där inte "välfärdssjukdomarna" vill leva. Du får en inre miljö som varken, virus, bakterier, svamp eller cancerceller trivs i.
Avslutningsvis som jag skrev i förra brevet, del 1, att inta flytande mineraler är det mest effektiva sättet att få i sig alla mineraler och spårämnen som kroppen behöver.
Detta är enkla tips om hur du själv kan ta ansvar för din hälsa och du kommer att märka att du samtidigt för mycket mer energi och lätthet in i ditt liv.
Lycka till!

Ewa-Lis Hörne Messelth    http://www.sinnenasgard.se/
  
Du kan boka tid på tel: 0141-92229, 0709-360402
PS. Jag har de flesta av dessa produkter till försäljning om du är intresserad. DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar