torsdag 20 januari 2011

ETT HÄLSOSAMMARE LIV. Del 1

Efter att ha arbetat med ett helhetsperspektiv på människan i mer än 20 år, och inte fastnat för någon hälsotrend, utan sållat agnarna från vetet, kommer jag här att skriva en serie av hälsotips som du om du vill kan följa. Det handlar om kunskap, att göra medvetna val. Att välja in bra och rena råvaror och bort skräpmat. Att rensa kroppen på slaggämnen, bygga upp med mineraler, fettsyror och äta frukt och grönsaker som är ekologiskt odlade + lite till.

Del 1: MINERALER

Mineraler, ja dessa viktiga byggstenar som är en så viktig grund till hälsa. Läste för ca 10 år sen artikel som jag hittade på nätet. Artikeln handlade om näring och kosttillskott av Dr Joel Wallach. Ur hans perspektiv från att ha växt upp på en gård, utbildat sig till först veterinär och ren läkare vad är orsaken till sjukdom och död? Hans slutsats var i alla fall att varje människa som dör en s k naturlig död, dör av näringsbrister!
Han skriver om brister på bl a zink, vanadin, selen, tenn, kalcium, bor mm.
Nu kommer vi till det intressanta.Vi behöver ca 90 näringsämnen, 60 mineraler, 17 vitaminer, 12 essentiella aminosyror och 3 essentiella fettsyror.
Om du tror att du kan få i dig det genom att äta enligt kostcirkeln och en s k väl sammansatt kost, har du fel!
Men det fungerade ju förr, tänker säkert några, eller flera.
Sedan den s k morderna tekniken började använda kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel allt för att få större skördar har jordarna succesivt förlorat sina så viktiga mineraler. Mineraler som är både våra och djurens byggstenar.. Förr fick vi mineraler naturligt i oss dels från grödorna och dels från vattnet, men det var för länge sen.
Det finns flera typer av mineraler, de s k metalliska mineraler är i huvudsak söndermalda stenar, lera och mineraler från havsbotten. Upptagningsförmågan i tarmen är ca 8-10% Typ dolomitkalk eller kalciumkarbonat.
Dels finns det s k keleterade mineraler dom har metallatomerna insvepta i aminosyror, proteiner eller ensymer, alltså lite exklusivare och med andra ord lite dyrare, men upptagningsförmågan blir helt plötsligt 50%.
Den tredje och absolut bästa formen är s k kolloida mineraler där upptagningsförmågan är hela 98%. Dom kan bara vara i flytande form och kan alltså inte säljas i pulver, tabletter eller kapslar! När du tar ett tillskott av kolloida mineraler för du i dig ca 72 mineraler alltså en massa extra som finns i s k spårämnesform. Dessa mineraler i spårämnesform är oerhört viktiga, ex vis vanadin som tillsammans med krom reglerar blodsockernivåerna. Tennbrist visar sig som tidig skallighet hos män! Bor hjälper östrogen och testosteron vid menopausen hos kvinnor. Med mera.
Hör av dig och boka en telefonkonsultation.
Ring på 0709-360402 eller 0141-92229 för tidsbokning.
Ett hälsosammare liv ger mer livskvalitet, mer energi, bättre sömn mm mm.
Ewa-Lis Hörne Messelth      http://www.sinnenasgard.se/          info@sinnenasgard.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar