onsdag 16 december 2009

Filmjölksbröd

1 form

5,7 dl filmjölk
0,85 tsk bikarbonat
1,14 dl mörk sirap
7,14 gr salt
4 dl vetemjöl
1,7 dl grahamsmjöl
1,14 dl grovt rågmjöl
solrosfrön
0,6 dl linfrö
0,6 dl russin
0,6 dl hasselnötter

Blanda fil, bikarbonat och sirap.

Blanda övriga ingredienser och tillsätt dem. Blanda försiktig. Grädda i smord form, 60 min i 185 gr, + 35 min i 175 gr. Låt brödet vila ett dygn.

3 formar

17,1 dl filmjölk
2,55 tsk bikarbonat
3,42 dl mörk sirap
21,40 gr salt
12 dl vetemjöl
5,1 dl grahamsmjöl
3,40 dl grovt rågmjöl
solrosfrön
1,8 dl linfrön
1,8 dl russin
1,8 dl hasselnötter

Ett grovt och saftigt bröd som smakar himmelskt.

Hälsningar Ewa-Lis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar