Sidor

torsdag 24 oktober 2013

HUSAPOTEK




INGEFÄRA
Finns som kapslar, tabletter och ekologiskt pulver. Hjälper vid halsbränna, illamående, matsmältningsbesvär, magsår, etc.  Kan även hjälpa till mot åksjuka och graviditetsillamående.

GURKMEJA
Flera studier har påvisat att curcumin  som är det verksamma ämnet i gurkmeja sänker det onda kolesterolet, öka kroppens förmåga att läka sår, skydda mot leverskador och förbättra leverfunktionen och avgiftning, 
samt öka produktionen av galla och minska symptomen associerade med Alzheimers och 
reumatism artrit. 
Piperin är en alkaloid som finns i svartpeppar kan öka absorptionen av curcumin med 2000 %, så  ta svartpeppar tillsammans med gurkmeja ökar biotillgängligheten. Ett annat sätt att öka upptaget av gurkmeja,  är att ta det tillsammans med en matsked olivolja.

BIKARBONAT
Vid bad ta 1 dl till ett halvfyllt badkar. · Vid fotbad ta 1 matsked till ca 5 liter vatten och bada i 10 minuter. · I dryck tag ½ tesked i 2 dl vatten. OBS! ej i samband med mat eftersom pH ska hållas lågt då.) · Vid munsköljning ta 1 kryddmått bikarbonat och 1 matsked vatten och skölj 1-2 minuter. 
En deodorant gjord på bikarbonat, och istället för att trycka tillbaka svetten tar denna deodorant bort lukten. , fyll en 100 ml sprayflaska med vatten och en halv tesked bikarbonat och sprayar varje morgon litet i ansiktet och masserar/tvättar i ett par minuter – och huden blir lenare och får mer lyster.
Ett par svenska forskare menar att 100% koldioxid som tillförs ett operationssår under operationen ger en snabbar återhämtning och minskar riskerna för blodpropp. 
Ökar syresättningen, förbättrar andningskapaciteten. 

ARNICA TINKTUR
Arnica tinktur och arnica homeopatpiller. Som tinktur bra mot blåmärken, sträckningar, stukningar och träningsvärk, särskilt när de används snabbt. Homeopatpiller ökar cellandningen, syresättningen i kroppen.
VÄTESUPEROXID
Några droppar i varje öra när du eller ditt barn känner en förkylning eller öroninflammation kommer på kan ofta stoppa sjukdomen alla tillsammans. Använd en pipett för att droppa några droppar i varje öra och stå stilla tills bubblande stannar. 
VITAMIN D
D-vitaminbrist har en roll i mängder av sjukdomar. Infektionssjukdomar, vinter- och vårdepressioner, cancer, hjärtsjukdom, benskörhet, autism, generell värk/fibromyalgi, övervikt,listan på sjukdomar där ett samband misstänks är lång.
Det bästa sättet att få D-vitamin är solen, men vi som lever i ett solfattigt land mår bra av ett tillskott under vinterhalvåret. Stärker immunförsvaret bland mycket mer.
VITAMIN C
Det är vattenlösligt, och mycket svårare att överdosera på än vitamin D. Vid första tecken på sjukdom, ta ca 500 mg varje timme tills tarmen eventuellt reagerar med diarré, sen minskar du dosen. hälften. De flesta barn kan tugga en tablett, och det har visat sig minska sjukdomssymtomen drastiskt.
PEPPARMYNTA
Bra vid yttre skador, huvudvärk och illamående. Lugnande som te mot matsmältningsproblem och feber. Pepparmint är en ört som är fantastisk för barnen (bara inte använda oljan outspädd på barnets hud!) Gnugga olja på barnen fot (utspädd) bidrar till att minska feber och lindra illamående. En tinktur gjord med pepparmynta blad, ingefära och fänkål är ett mycket effektivt botemedel mot halsbränna, illamående och maginfluensa.
KAMOMILL
Bra för barn.  Det smakar bra, är lugnande, och avslappnande. Te lindrar kolik, matsmältningsproblem, ångest eller sömnsvårigheter. Också utmärkt för vuxna som har svårt att sova eller som bara vill ha mer vilsam sömn. 
CAYENNE
Som  tinktur, kapslar eller pulverform.För blödning som inte slutar, kan pulvret smörjas in i såret, det svider men går över, tills blödningen stannar, tvättas sedan med kallt vatten. Några teskedar cayenne tinktur ökar cirkulationen snabbt och vidgar blodkärlen, detta kan rädda livet på någon som har fått en hjärtattack. Cayenne ökar också biotillgängligheten av andra  örter eller kosttillskott. (var försiktig med medicininteraktion!) Bra att ta med vitaminer och i smoothies samt självklart krydda maten med.. Det ökar cirkulationen och kan hjälpa till att snabba återhämtning under sjukdom.
FLÄDER
Förebygger och behandlar influensa. Fläder tillsammans med lindblomsblad som te ökar motståndskraften och stärker immunförsvaret. Fläder, kanel och honung drick som te vid influensa. 
LAVENDEL
En lugnande, lugnande och avslappnande ört. Som eterisk olja vid rännskador, sårbehandling avslapping och smärtlindring. Gnugga oljan i lite vegetabilisk olja på fötter och hals vid förkylning för snabbare återhämtning och för bättre sömn.
EUCALYPTUS
Som eterisk olja är den bra vid hosta och samtidigt stärker lungorna. Det kan gnuggas på fötterna eller (efter utspädning) på bröstet. Att ånga ansikte med eukalyptusblad hjälper vid besvär i lungor och bihålor.  Har antibakteriella och antivirala egenskaper.
HIMALAYASALT
Som nässpray utspädd i vatten lindrar mot nästäppa, renar bihålor och svalg. Ta en matsked av Himalaya havssalt till en kopp varmt vatten.När saltet löser sig, kan det sprutas, droppas eller hällas in i näsan.
HALLONBLAD
Speciellt bra för kvinnor vid PMS, endometrios, och kramper. Det rekommenderas ofta under graviditeten för sin stärkande effekt på livmodern och för ammande mammor. Den smakar väldigt likt vanlig svart te och söta gärna med lite stevia.

Läs mer på http://wellnessmama.com/

Ewa-Lis Hörne Messelth/www.sinnenasgard.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar