Sidor

måndag 14 mars 2011

» Is the Hidden Soy in Your Foods Contributing to Illness and Poor Health? - Blogger News Network

» Is the Hidden Soy in Your Foods Contributing to Illness and Poor Health? - Blogger News Network

Soja finns i massor av livsmedel som man inte har en aning om, tex i tonfisk på burk, jästextrakt, sojaprotein, sojalecitin, glass, majschips, modersmjölksersättning, McDonalds hamburgare och nästan alla frysta livsmedel.
Billiga genetiskt modifierad soja skapade en möjlighet för bioteknikföretagen att utveckla billiga kött substitut, för att späda produkter för att uppnå större vinster för att formulera sojabaserad läkemedel, och att utveckla en förnyelsebar resurs som kan ersätta petroleumbaserade plaster och bränslen.
För att göra soja mer aptitligt, tillade tillverkare av socker, syntetiska sötningsmedel, genetiskt modifierade mycket socker fructose corn, raffinerat salt, artificiella smakämnen, färgämnen och MSG.

Tusentals studier har kopplat alla former av soja till många sjukdomar, bland annat av undernäring. Många av dessa studier har också kopplat soja till magbesvär, immunförsvars besvär, obalans på sköldkörtel, kognitiva funktioner, störningar i fortplantningsorganen och infertilitet. Nu studier länka soja till och med cancer och hjärtsjukdomar.
Ewa-Lis Hörne Messelth

1 kommentar:

  1. Hej Ewa-Lis!

    Som medarbetare på McDonald’s vill jag gärna understryka att våra hamburgare är av 100 procent nötkött och inget annat. Vi arbetar ständigt med att förbättra våra produkter för att reducera antalet allergener. T.ex. har vi ersatt soja i våra standardbröd, ersatt sojalecitin i vår smält ost etc. vilket gör att endast ett fåtal av våra hamburgare innehåller soja.

    McDonald’s i Europa och Sverige använder inte genetiskt modifierade produkter (GM) eller ingredienser i vår mat, detta gäller även för soja. Vi använder endast produkter som möter högsta standard.

    Jag vill också passa på att berätta att man i våra restauranger kan få en fullständig innehållsförteckning över all vår mat, ända ner till allergener, eller ladda ner vår iphone app McNavigator, som numer innehåller både Näringsguiden och Allergiguiden. McDonald's är nämligen den enda restaurangkedjan som certifierats enligt Astma- och Allergiförbundets Tryggare Mat. Det innebär att våra medarbetare är utbildade för att kunna ge information om matens innehåll till dig som gäst och att vi följer särskilda rutiner för hanteringen av vår mat.

    Därför kan du vara säker på att du hos oss tryggare kan välja din mat, även om du har någon form av födoämnesallergi.

    Mvh, Johan Tennbäck

    SvaraRadera